Sigorta sektöründe inovasyonu destekleme hedefliyle beş yıldır HackZone programını yürüten Allianz Türkiye, programda iş birliği yaptığı startup’lardan biri olan Laska ile yürüttüğü projesiyle iklim değişikliğiyle mücadeleye katkıda bulunuyor.
Allianz Türkiye’nin startup’larla birlikte yenilikçi iş modelleri geliştirmek amacıyla desteklediği yüksek teknoloji şirketi Laska, “bu proje kapsamında kullanım ömrünü tamamlamış araç lastiklerini, çevre dostu yöntemlerle ekonomik değere dönüştürüyor. Türkiye’de yılda yaklaşık 25-30 milyon adet ortaya çıkan ve doğaya atıldığında veya yakılarak imha edildiğinde çevre kirliliğine yol açan lastikler, ileri dönüşüm teknolojisiyle hammadde haline getirilebiliyor. Böylece hem çevresel bir sorun olmaktan çıkıyor hem de üretime tekrar sokularak döngüsel ekonomi destekleniyor.
Proje kapsamında 1.580 adet (14 bin 240 kg) araç lastiği dönüştürülürken, 14 milyonluk Mogan gölünden biraz daha fazla 16 milyon 376 bin metreküp suyun da kirlenmesini engellemiş olduk” diyor.
Fosil yakıt tüketimini de azaltan projeyle, fosil yakıtların yerine kullanılabilecek yaklaşık 6 bin 408 kilogram yenilenebilir yakıtla aynı miktarda fosil yakıt tüketiminin, karbon siyahı üretiminden kaynaklı yaklaşık 9 bin 968 kilogram ham petrol tüketiminin önüne geçildi.
Toker, “Değiştirmek yerine onar, onarılamıyorsa geri ya da ileri dönüştür’ anlayışıyla, iş süreçlerimizi döngüsel ekonomi prensiplerine uygun şekilde yeniden yapılandırıyoruz. Allianz, yalnızca kendi operasyonlarında değil, geniş ekosisteminde de bu dönüşümü teşvik ederek daha iyi bir dünya için karbon emisyonlarını azaltmayı ve çevresel etkisini minimize etmeyi hedefliyor” diye konuştu.