Sporun Sigortası

AXA Sigorta Şampiyonlar Kupası Sarı Meleklerin ellerinde

2024 Kadınlar AXA Sigorta Şampiyonlar Kupası maçında Eczacıbaşı Dynavit’i 3-1 yenen Fenerbahçe Medicana kupayı 5. Defa müzesine götürdü.

2024 Kadınlar AXA Sigorta Şampiyonlar Kupası’nda kupa ve madalyalar, Fenerbahçe Medicana ile Eczacıbaşı Dynavit takımları arasında oynanan final karşılaşmasının ardından yapılan törenle sahiplerini buldu.

AXA Sigorta Şampiyonlar Kupası’nı ikinci sırada tamamlayan Eczacıbaşı Dynavit takımına madalyalarını AXA Türkiye Teknik Başkanı Barış Altın, ikincilik şiltini AXA Türkiye Satış, Kurumsal İletişim ve Sağlık Başkanı Sanem Çıngay takdim etti.

AXA Sigorta Şampiyonlar Kupası’nda şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Medicana takımına madalyalarını AXA Türkiye Büyüme ve Satış Stratejileri Direktörü Aylin Akınlı Kaya, kupasını TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve AXA Türkiye Yönetim Kurulu ve Denetim Komitesi Üyesi ve İcra Kurulu Danışmanı Olgun Küntay takdim etti.

Final karşılaşmasının ‘En Değerli Oyuncusu’ (MVP) seçilen Fenerbahçe Medicana takımından Melissa Vargas’a ödülünü TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ takdim etti.

Geçtiğimiz sezonu çifte kupayla tamamlayan Fenerbahçe Medicana Kadın Voleybol Takımı, yeni sezona da kupayla başladı. 2024 Kadınlar AXA Sigorta Şampiyonlar Kupası maçında Eczacıbaşı Dynavit ile karşılaşan Sarı Melekler, 25-23, 22-25, 25-17, 25-18 setler sonucunda maçtan 3-1 galip ayrıldı ve AXA Sigorta Şampiyonlar Kupası’nı beşinci defa Fenerbahçe’nin müzesine götürdü.

Sarı Melekler maça “Kontrollerini Erteleme, Meme Kanserine Dur De!” pankartıyla çıktı.  

Eda Erdem Dündar, Aslı Kalaç, Ana Cristina de Souza, Bojana Drca, Melissa Vargas, Meliha Diken ve libero Gizem Örge ile maça başlayan Fenerbahçe Medicana, Vargas’ın sayılarıyla maça 4-1’lik seriyle başladı. Ana Cristina’nın servisten bulduğu sayı ile skoru 12-8’e taşıyan Sarı Melekler,  setin sonunda ritmini biraz kaybetse de 25-23’le maçta 1-0 öne geçmesini bildi. 

İkinci sette etkili oynayan Eczacıbaşı Dynavit karşısında setin son bölümünde rakibine karşılık veren ancak farkı kapatamayan Sarı Melekler, seti 22-25 geride tamamladı ve maçta durum 1-1’e geldi.

Karşılıklı sayılara sahne olan üçüncü sette durum 9-9’da eşitlendi. Kaptan Eda’nın servis turunda 11-9 öne geçen Fenerbahçe Medicana, Vargas’ın servisten bulduğu sayılarla skoru 18-13’e taşıdı. Elitsa Atanasijevic’in sayılarıyla farkı 6 sayıya çıkaran Sarı Melekler, seti 25-17 kazandı ve maçta 2-1 öne geçti.

Dördüncü sete iyi başlayan ve 9-4 öne geçen Fenerbahçe karşısında bloklarla etkili olan Eczacıbaşı Dynavit skoru 9-9’da eşitledi. Ana Cristina’nın servis turunda 15-12 öne geçen Sarı Melekler, Vargas ve Ana Cristina ile skoru 22-17’ye taşıdı. Atanasijevic’in servis turunda skoru 24-17’ye getiren Fenerbahçe Medicana, Ana Cristina’nın sayısıyla seti 25-18, maçı da 3-1 kazandı.

KAPTAN EDA’DAN LİZA’YA JEST

Karşılaşmanın ardından kupa töreni gerçekleştirildi. AXA Sigorta Şampiyonlar Kupası’nda şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Medicana Kadın Voleybol Takımı’na madalyalarını AXA Türkiye Büyüme ve Satış Stratejileri Direktörü Aylin Akınlı Kaya, kupasını TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve AXA Türkiye Yönetim Kurulu ve Denetim Komitesi Üyesi ve İcra Kurulu Danışmanı Olgun Küntay takdim etti. Kaptan Eda Erdem Dündar’ın isteğiyle kupa genç oyuncu Liza Safranova'nın ellerinde yükseldi. 18 yaşındaki smaçör, kupayı havaya kaldırmasının ardından takım arkadaşlarıyla büyük sevinç yaşadı. Sarı-lacivertli oyuncular, şampiyonluğu Queen'in kupa törenlerinin ikonikleşen şarkısı "We are the champions" eşliğinde kutladı.

Maçın MVP’si Melissa Vargas

Karşılaşmanın "En Değerli Oyuncusu" ödülü ise milli voleybolcu Melissa Vargas'a verildi. Vargas doğum gününde 28 sayıyla oynadığı maçın MVP'si seçildi. 

Fotoğraflar: TVF.ORG.TR