AXA Türkiye, çocuk ve gençlerin spor aracılığıyla fiziksel ve ruhsal gelişimlerine katkı sağlamak ve basketbol branşına toplumsal erişim sağlamak amacıyla Basketbol için Destek ve Eğitim Vakfı (BİDEV) tarafından yürütülen 'Köylerde Basketbol için BİDEV' sosyal sorumluluk programına destek verdi. BİDEV’in dezavantajlı bölge okullarında açtığı basketbol sahalarından sekizincisi, AXA Türkiye’nin destekleriyle Hakkâri merkez Vali İdris Akbıyık İlk ve Ortaokulu’na oldu. AXA Türkiye yöneticileri ve AXA Tüm Kalplerde gönüllülerinin katılımıyla açılışı yapılan saha ile çocuk ve gençlerin spor yoluyla fiziksel ve ruhsal gelişimine katkıda bulunulması hedefleniyor.

Quick Sigorta ve Quick Finans ile kulaç attılar Quick Sigorta ve Quick Finans ile kulaç attılar

Basketbol için Destek ve Eğitim Vakfı (BİDEV) tarafından hayata geçirilen 'Köylerde Basketbol için BİDEV Adım' sosyal sorumluluk programı, basketbol sahası olmayan okullara saha kazandırımı, antrenör eğitimi ve teknik malzeme destekleriyle gençleri spora teşvik ediyor. Deprem sonrasında özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine öncelik veren BİDEV, program kapsamında bugüne kadar Diyarbakır, Batman, Siirt, Hatay, Malatya ve Urfa'da basketbol sahalarının açılışlarını gerçekleştirdi.

AXA Sigorta'nın katkılarıyla BİDEV tarafından, Hakkâri Merkez Vali İdris Akbıyık İlk ve Ortaokulu’nda tamamlanan yeni basketbol sahası, bölgede spor aracılığıyla gelişim konusunda önemli bir rol üstlenecek. Öğrencilerin antrenman kalitesini artırmak için ihtiyaç duydukları tüm sportif malzemeler ise Sportive Spor Malzemeleri A.Ş. ve Under Armour Türkiye tarafından sağlanacak.

Editör: Hasan Burak Karadeniz