Sigorta Gündemi

Bu QR KOD sürücü ve araçları güvenceye alıyor

Medya sponsorları arasında olduğumuz 3. Uluslararası Sigortacılık Fuarı ve Kongresi’nde Carvizit uygulaması oldukça ilgi çekti.

Carvizit uygulaması, InsurTech Hub'da 2024 yılının en iyi ‘startup’lar arasında finalist oldu. Carvizt Genel Müdürü Şahin Çetinalp, 3. Uluslararası Sigortacılık Fuarı ve Kongresi’nde ilgiyle karşılanan uygulamanın ayrıntılarını Genel Yayın Yönetmenimiz Veli Karadeniz’e anlattı.

Oldukça heyecanlı görünen Şahin Çetinalp, hiç vakit kaybetmeden Carvizit’i tanıtmaya başlıyor. Sözlerine “Park sorunlarının ve hasarlarında kullanıcının kişisel verilerinin karşı tarafla paylaşılmadan araç sürücüsü ile ihbarcının iletişim sağlamasına yönelik geliştirilmiş bir uygulama” diye başlayan Çetinalp, şöyle devam etti:

Uygulamamızın içerisinde bir tane QR kodlu etiketimiz var. Bu etiketi aracımızın camına yapıştırıyoruz. Kurulumu çok basit. Buraya girilen kişisel veriler. Örnek veriyorum park problemlerinde ve faili belli olmayan hasarlarda bu kodu okutan ihbarcılar, araç sahibine aracıyla ilgili durumlarda bildirim atabiliyorlar. Uygulamamızın asıl amacı 112 acil çağrı merkezlerinin park problemleri için meşgul edilmemesi. Faili belli olmayan araç hasarlarında sigortalıların ve sigorta şirketlerinin oluşabilecek hasarlardan dolayı maddi kayıplarını engellemek içindir.”

Çetinalp, “Ayrıca uygulamamızda acil durum kişisiyle alakalı bir çalışmamız var. Bu konu şöyle, sürücü acil durumlarda yakınlarıyla iletişim kurulmasını istemesi durumunda buraya tanımladığı kişiyle ihbarcılar iletişime geçebiliyor. Bu genelde sara nöbeti veya kalp krizi durumlarında etkin kullanılan bir özelliğimiz oldu. Uygulamamızın içerisinde birçok entegrasyon var. Asıl amacımız kişisel veri hırsızlığının engellenmesi, telefon dolandırıcılığının tamamen ortadan kaldırılması, faili belli olmayan araç hasarlarının oluşturduğu maddi zararların giderilmesi, 112 acil çağrı merkezlerinin de park problemleri gibi sebeplerle meşgul edilmemesi için” dedi.

Carvizit uygulamasının fuara katılan katılımcıların tamamı tarafından takdir gördüğünü vurgulayan Çetinalp, “Özellikle sigorta genel müdürleri tarafından, sigortaya katkısı büyük olduğu değerlendirilen en önemli uygulama. Birçok yabancı yatırımcının, yabancı sigorta şirketinin genel müdürü de bu fuarda bizimle iş birliği içerisinde olmayı bize sundu. Biz de bunları değerlendiriyoruz. Biz burada bütün katılımcılardan ve burada standları bulunan araç servisleri tarafından kabul görmüş bir uygulamayız. Kendileri bizimle çalışma içerisine girmek istediklerini dile getirdiler” diye konuştu.

Çetinalp röportajın devamında Carvizit’in nasıl çalıştığını uygulamalı olarak gösterdi.

Videoyu izlemek için tıklayınız.