Sigorta Gündemi

Hepiyi Sigorta: Üretimimizin yüzde 98'i acenteler üzerinden

3. Uluslararası Sigortacılık Fuarı ve Kongresi’nde standımızda iki partner kuruluşu Hepiyi Sigorta ve Ctaftgate’i ağırladık.

Medya sponsorları arasında yer aldığımız 3. Uluslararası Sigortacılık Fuarı ve Kongresi’nde Genel Yayın Yönetmenimiz Veli Karadeniz’in iki konuğu vardı. Hepiyi Sigorta Kurucu Ortağı ve CEO'su Murat Doğu ile Crafgate Kurucu Ortağı ve COO'su Murathan Özcan, sektörle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Crafgate’in bir ödeme sistemi olduğunu belirten Craftgate Kurucu Ortağı ve COO'su Murathan Özcan, “Crafgate özet olarak online ödeme alan firmaların tek noktadan istedikleri banka, ödeme kuruluşu, alternatif ödeme yöntemi, yurt dışı ödeme yöntemleri ile çalışmasını sağlıyoruz. Sigortacılık sektörü de online ödemeler tarafında iyi bir noktada ve çok hızlı büyüyor. Hatta son yıllarda artan hacimler, artan enflasyon nedeniyle artık her poliçe çok kıymetli hale geldi. Craftgate olarak kesintisiz bir şekilde istedikleri sanal prosesleri çalışarak maliyetlerini düşürmelerini sağlayırouz. Alternatif Ödeme Yöntemi, yani sigorta poliçesi ödemelerinin yönetilmesi tek noktadan yapıyoruz” dedi.

Hepiyi Sigorta Kurucu Ortağı ve CEO'su Murat Doğu ise sözlerine “Bizim sektörümüzde 7-24 saat hizmet sunmak önemli, kesintisiz hizmet sunmak önemli. Hepiyi Sigorta’nın farklı yaptığı konu, biz tahsilat riski sıfır olan bir şirketiz. Çünkü tüm tahsilatlarımızı kredi kartı üzerinden yapıyoruz. Dolayısıyla herhangi bir tahsilat riskimiz yok. Bu üretim ve satın alma sürecinde de herhangi bir kesinti yaşamamamız çok çok önemli. Çünkü çok sayıda işlerimiz var. 1 milyon 700 bin poliçemiz var. 8 bine yakın acentemiz var. Günde en çok teklif alan şirket biziz. Kasko ve trafik ağırlıklı çalışıyoruz. Dolayısıyla burada bizden ürün almaya gelen müşterilerin herhangi bir sorunla karşılaşmadan ürünlerini, poliçelerini almaları ve karşılığında bizim herhangi bir risk olmadan kesinti tahsilatı yapmamız son derece önemli. Şu an bu konuda sektörde tek olduğumuzu düşünüyoruz” diye konuştu.

Doğu, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bizim üretimimizin yaklaşık yüzde 98'i acenteler üzerindendir. Onlarla beraber büyüyoruz. O yüzden onlara da teşekkür ediyoruz. En yüksek acente ağı bizde. Her iki acenteden biri bizimle çalışıyor. Türkiye’de kayıtlı 18 bin acente olduğu söyleniyor. Dolayısısyla her iki acenteden biti Hepiyi Sigorta ile çalışıyor. Bu portföyü sadece üç kişiyle yürütüyoruz. Bünkü bir teknoloji şirketiyiz. Biz acentelerimize tüm bu iletişimi tamamen dijital ortamda kurduk. Sözleşmelerimizi dijital ortamda yaptık. Biyometrik imzalarla yaptık. Hiçbir acentemizi yormadık. Bu konuda tüm dökümantasyonumuzu dijital yaptık. Örneğin komisyon gider belgesini ilk uygulayan şirket biziz. Acentelerimize bu hizmeti sunuyoruz. Tamamen acente portalı üzerinden bu iletişimimizi yönetiyoruz.”

RÖPORTAJIN VİDEOSU INSTAGRAM SAYFAMIZDA