Sigorta Gündemi

Heyecan başlıyor: Gündem yoğun

13. Sigorta Haftası bugün başlıyor. 5 Ekim’e kadar devam edecek etkinliklerde hedef sigortanın tabana yayılması.

SİGORTAMNEWS HABER MERKEZİ

Sigorta sektörünü yakından ilgilendiren 13. Sigortacılık Haftası bugün başlayıp, 5 Ekim’e kadar devam edecek. Türkiye sigortacılığının regülatörü olan Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), sigorta şirketlerinin çatı kuruluşu Türkiye Sigorta Birliği (TSB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sigorta Eksperleri İcra Komitesi (SEİK) ve tüm sigorta kurumlarının sahaya ineceği hafta boyunca yapılacak etkinliklerin ilk hedefi sigorta bilinirliğini artırmak. İkinci hedef ise sigortalı sayısının (penetrasyon) artırılması.

İLK GÜN PROGRAMI ÇOK YOĞUN

13. Sigortacılık Haftası’nın ilk gününde üç farklı etkinlik yapılacak. Kadın Sigortacılar Derneği’nin (KASİDER) organizasyonu ve SEDDK ile TSB’nin desteğiyle Yüksek Topuklar: Sigorta Sektöründe Kadın Zirvesi /2, Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’de gerçekleşecek. Yoğun bir program içeren etkinlik saat 12.00’da başlayıp, saat 19.00’da sona erecek.

30 Eylül’ün ikinci etkinliği çocuklara yönelik. “Geleceğin Sigortası Çocuklar” başlığı altında gerçekleşecek etkinliğin amacı çocuklara sigortanın önemini anlatmak. Öğleden önce ve öğleden sonra iki etapta gerçekleşecek etkinlikte, atölye çalışmaları, seminerler ve yaratıcı aktivitelerle farklı yaş gruplarından çocuklara sigorta farkındalığını öğretecek özel kitaplar da hediye edilecek.

İlk günün son etkinliği sektörün eğitim kurumu olan Türk Sigorta Eğitim Vakfı düzenleyecek. İş Bankası Kuleler’de yer alan İş Bankası Kültür Merkezi’nde saat 18.00’da başlayacak etkinlikte 41. Dönem Temel Sigortacılık Eğitim Programı’nı bitirenlere diplomaları dağıtılacak.

İSTANBUL’DA ULUSLARARASI SİGORTACILIK ZİRVESİ

1-2 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da uluslararası sigortacılık zirvesi yapılacak. 3.Sigorta Zirve’sinde yerli-yabancı sektör profesyonelleriyle bir araya gelecek. Zirvede bu sene sigortanın insan hayatındaki kıymeti anlatılacak. Zirve, Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Uğur Gülen'in açılış konuşması ile başlayacak.

VE ANTALYA’DA FESTİVAL GİBİ FUAR

13. Sigortacılık Haftasında, “Türk sigortacılığının kalbi Antalya’da atacak” desek abartmış olmayız. Türkiye Sigorta Birliği (TSB) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iş birliğiyle düzenlenecek olan 3.üncü Uluslararası Sigorta Fuarı ve Kongresi, 3-4 Ekim 2024 tarihleri arasında Belek NEST Convention Center’da gerçekleştirilecek. Sigorta sektöründe iş birliğini artırmak ve bilgi alışverişini teşvik etmek amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında, sektörün önde gelen temsilcileri ve uzmanları genel oturumlarda bir araya gelerek sektörel gelişmeleri değerlendirecek, özel sektör temsilcileri iş birliği imkânları hakkında görüşmeler yapabilecekler.

Ayrıca, açık ve kapalı fuar alanlarında katılımcılar, sigortacılık sektörünün sunduğu çeşitli ürün ve hizmetleri tanıma fırsatı bulacak ve güncel çalışmaların sonuçları paylaşılacak. Fuar ve kongre programının yanı sıra, etkinlik aynı zamanda bir festival havasında geçecek.

Antalya Belek NEST Convention Center'da düzenlenecek etkinlikte, 2 gün boyunca çocuklar ve ziyaretçiler için çeşitli oyunlar organize edilecek. Ayrıca, 3 Ekim’de halk konseri ile coşkulu bir etkinlik gerçekleştirilecek. Dev Jenga, VR Gözlük Denge Oyunu, Survivor, Kocaayak, Wooden Hockey, Wooden Bowling, Çivi Çakma, Çuval gibi etkinliklerle dolu bu günler, katılımcılara neşeli ve keyifli bir ortam sunacak.

Sigortamnews olarak, 3. Sigortacılık Fuarı’nın medya sponsorları arasında yer aldığımızı gururla söylüyoruz.

Bu yıl 30 Eylül - 5 Ekim tarihleri arasında kutlanacak 13.Sigorta Haftası, kadınlar ve çocuklara yönelik etkinlikle başlayacak. 30 Eylül’de Geleceğin Sigortası başlığı altında çocuklar için etkinlik düzenlenecek. Yine aynı gün bir başka etkinlik de kadın sigortacılara yönelik olacak. Yüksek Topuklar: Sigorta Sektöründe Kadın Zirvesi /2, Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’de yapılacak.

Türkiye Sigorta Birliği’nin (TSB) sosyal medya hesaplarından haftayla ilgili yapılan paylaşımlarda “1-2 Ekim'de yerli yabancı sektör profesyonelleriyle bir araya gelerek sigortanın hayatımızdaki kıymetini konuşacağımız 3.Sigorta Zirvemiz ile 3-5 Ekim Antalya'da sektörümüzdeki yeniliklerin ve gelişmelerin ele alınacağı 3.Sigorta Fuarı ile dolu dolu bir hafta bizleri bekliyor” deniliyor.

Aynı paylaşımda “Sigorta sektörünün geleceğini birlikte şekillendireceğimiz bu özel hafta için heyecanlıyız!” vurgusu yapan TSB, “Takipte kalın, çünkü bu hafta sigortanın önemini yeniden keşfedeceğiz” diyor.