SİGORTAMNEWS / BÜLTEN

Kurulduğu 1992 yılından bu yana her yıl milyonlarca kişiye modern tıbbın son imkânlarını sunan Medicana, sağlığı İstanbul’un kalbine taşıyan Medicana Zincirlikuyu Hastanesi’ni Türkiye’ye kazandırdı. Sadece ülkemizin değil dünyanın en önemli sağlık yatırımlarından biri olan Medicana Zincirlikuyu, yeni nesil hizmet anlayışıyla sağlıkta yeni bir dönem başlatıyor.

İstanbul Boğazı’nı Seyreden Ameliyathaneler ve Hasta Odaları

İstanbul’da iki kıtanın tam ortasında, şehrin en dinamik ve merkezi noktasında kapılarını açan Medicana Zincirlikuyu; yeni nesil hastane mimarisi, güçlü akademik kadrosu, multidisipliner yaklaşımı ve son teknoloji cihaz parkuruyla İstanbul’un kalbinde herkes için erişilebilir sağlık hizmeti sunuyor. Şehrin yeni simgesi Medicana Zincirlikuyu; İstanbul’u kuş bakışı gören ameliyathaneleri, Boğaz manzaralı hasta odalarıyla da Türkiye ve dünyada öne çıkıyor.

Sadece Türkiye Değil, Dünya Çapında Bir Sağlık Üssü

Bir dünya hastanesi olarak tasarlanan Medicana Zincirlikuyu; uluslararası standartlarda ve son teknolojiye sahip cihazlarla hizmet veriyor. Birçok branşta 7/24 poliklinik hizmeti sunan hastane, bölgede çalışan binlerce kişi için önemli bir kolaylık sağlıyor. Hastane, tüm çalışanlara mesai saatleri içinde ya da dışında iş akışlarını etkilemeden sağlık hizmeti almanın avantajını yaşatıyor. Ayrıca öğlen aralarında sağlık hizmeti almak isteyen yüzbinlerce çalışanın da ortalama 5-10 dakikalık ulaşım mesafesinde yer alıyor.

Sağlık Turizminin Yeni Gözdesi

İstanbul’un kalbinin attığı bir lokasyonda konumlanan Medicana Zincirlikuyu; hem Türk hem de yurt dışından gelen hastalar için kolay ulaşım imkanı sunuyor. İstanbul’daki havalimanlarına eşit uzaklıkta yer alan hastane; dünya standartlarındaki teknolojik altyapısı, alanında uzman sağlık kadrosu ve konumuyla uluslararası hastalar için bir çekim merkezi durumunda. Medicana Zincirlikuyu ile ülkemize gelerek sağlık hizmeti alan uluslararası hasta sayısının artışına katkı sağlanması da hedefleniyor.

Teknoloji, Sağlık ve Tıbbın Geldiği Son Nokta

MetLife’tan Tamamlayıcı Sağlık’ta iş birliği MetLife’tan Tamamlayıcı Sağlık’ta iş birliği

Son teknoloji tıbbi donanıma sahip hastanede, cerrahi ve dahili branşlarda robotik tedavi imkânı sunuluyor. Tüm tanı ve teşhislerin yapılabildiği son teknoloji radyolojik görüntüleme cihazlarının bulunduğu Medicana Zincirlikuyu’da, modern yenidoğan, koroner ve yoğun bakım üniteleri yer alıyor. Medicana Zincirlikuyu; çoğunluğunu profesör ve doçentlerin oluşturduğu tam zamanlı deneyimli hekim kadrosu ve uzman sağlık personeli ile Medicana’nın güvenilir, kaliteli ve erişilebilir sağlık hizmeti anlayışını şehrin kalbine taşıyor.

Dünyanın en önde gelen sağlık teknolojilerinden biri olan robotik cerrahi de Medicana Zincirlikuyu’da hastaların hizmetine sunuluyor. Özellikle birçok kanser türünde kullanılan gelişmiş robotik cerrahi yöntemi, yüksek çözünürlüklü üç boyutlu görüntü sunuyor ve küçük bir kesi alanından ameliyatların robot kollarıyla gerçekleştirilebilmesine imkân tanıyor. Medicana Zincirlikuyu’da gerçekleşen ameliyatlarda ileri da Vinci teknolojisinden yararlanılabiliyor.

Hasta ve Hasta Yakınlarının Tüm Beklentilerini Karşılayan Konforlu Süit Odalar

Medicana Zincirlikuyu’da sağlık hizmeti sadece hasta deneyimiyle sınırlanmıyor, hasta yakınlarının konforlu bir deneyim yaşaması da amaçlanıyor. Mimarinin konforla birleştiği hastanede, hasta yakınlarının kendilerini evlerinin rahatlığında hissedebilmeleri için ince detaylarla tasarlanmış hasta ve refakatçi odaları bulunuyor. Farklı ihtiyaçlara yönelik, İstanbul Boğazı manzaralı king süit, süit ve standart oda tiplerinin yer aldığı Medicana Zincirlikuyu’da, süit odalarda hasta yakınları için ayrı banyo, dinlenme ve yaşam alanları da yer alıyor. Muayene ve işlem aralarında çocukların keyifli vakit geçirmeleri için özel tasarlanan pediatri servisi, ferah ve konforlu bekleme alanları da Medicana Zincirlikuyu’nun yeni nesil hastane mimarisini yansıtıyor.

Medicana, Yurt İçi ve Yurt Dışında Sağlık Yatırımlarına Devam Ediyor

İstanbul’da Eylül 2023’te hizmete giren Medicana Ataköy Hastanesi’nin ardından Medicana Zincirlikuyu’yu hizmete açan Medicana Sağlık Grubu, yurt dışı büyüme planları çerçevesinde ise Bosna Hersek ve İngiltere’de yeni yatırımlar yapıyor. Medicana; yurt içi ve yurt dışında açtığı hastanelerle sektöre yeni sağlık kuruluşları kazandırmayı sürdürüyor.

“Sağlık İstanbul’un Kalbinde, Medicana Zincirlikuyu Yaşamın Tam Merkezinde”

Medicana Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO Reha Özkaya, Medicana Zincirlikuyu ile ilgili şunları söyledi:

“Sağlığı İstanbul’un merkezine taşıdığımız Medicana Zincirlikuyu Hastanesi’ni ülkemize kazandırdığımız için çok heyecanlı ve mutluyuz.  Zincirlikuyu Hastanemiz, şehrin en dinamik ve canlı noktalarından birinde, iki kıtanın arasında yer alıyor. Böyle bir lokasyonda, Medicana kalitesi ve tecrübesiyle herkes için erişilebilir sağlık hizmeti sunuyor olmamız çok önemli. Havaalanlarına ve otellere kolayca ulaşılabilen bir noktada bulunması, uluslararası hastalarımız için de büyük avantaj. Medicana Zincirlikuyu; konumu, mimarisi, akademik kadrosu ve gelişmiş sağlık teknolojisiyle sadece İstanbul’da değil uluslararası çapta sağlık merkezi haline gelecek bir hastane. Bu vizyonla hazırlanan Medicana Zincirlikuyu’yu sadece Türkiye değil, bütün dünya insanlarına kazandırmış olmaktan ve ülkemize istihdam yaratırken, sektörümüze de katkı sunmaktan dolayı gururluyum. Medicana Zincirlikuyu, hem sektörümüz hem de ülkemiz için hayırlı olsun.”

Editör: Yaren Akkuş