30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla her yıl düzenlenen ve bilinen en eski yüzme yarışı olan Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışı bu yıl 37’nci kez düzenleniyor.

Geçen yıl 200’ü yabancı 800’den fazla amatör ve profesyonel sporcunun katıldığı yarışa bu yıl da ilgi büyük. Yarışın değişmeyen sigorta sponsoru Quick Sigorta ise yönetim kadrosuyla birlikte alanda sporculara destek verecek. Temelleri 1986-87 yıllarında atılan ve etki alanını genişleterek günümüze ulaşan Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışı, bu yıl da 30 Ağustos’ta sabah Gestas feribotu ile Eceabat’a, oradan da yarışma alanına geçildikten sonra başlayacak. 11:30 - 12:30 arası ise dereceye girenler için ödül töreni yapılacak

Quick Sigorta’nın tüm sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, “Kıtalar birleşiyor, dünyanın en eski ve en prestijli yüzme yarışı 30 Ağustos’ta start alıyor! Bu sene 37’ncisi düzenlenen, dünyanın en eski yüzme yarışması olan, Avrupa ile Asya’yı birbirine bağlayan ve Quick Sigorta olarak sigorta sponsoru olduğumuz Kıtalararası Çanakkale Rotary Yüzme Yarışları için geri sayım başladı. Katılımın yoğun olacağı yarışlarda mücadele edecek sporculara başarılar dileriz!” denildi.

DÜNYANIN EFSANEVİ YÜZME ROTASI: ÇANAKKALE YÜZME YARIŞI

Çanakkale Yüzme Yarışı, dünyanın en eski rotalarından biri olarak Avrupa'dan Asya'ya uzanan destansı bir kıtalararası yüzme yarışmasıdır. Bu etkinlik, gerçek bir açık su yüzücüsü olarak kabul edilmek için tamamlanması gereken bir zorluk ve başarı simgesidir. Her yönüyle etkileyici ve benzersiz olan bu yarış, dünyanın dört bir yanından gelen açık su yüzücüleri için vazgeçilmez ve mutlaka gerçekleştirilmesi gereken bir deneyim olarak değerlendirilmektedir.

ÇANAKKALE BOĞAZI YÜZME YARIŞMASI TARİHÇESİ

12’nci Uluslararası Quick Sigorta Balıkesir Motosiklet Festivali 12’nci Uluslararası Quick Sigorta Balıkesir Motosiklet Festivali

Uluslararası Rotary 2440.Bölge 6.Grup Kulüplerinden Çanakkale Rotary Kulübü 1986 yılı dönem başkanı merhum Rotaryen Özer Öner’in Toplum Birliği Projesi olarak öncelikle ülkemize sonrasında Çanakkale’mize armağan ettiği Çanakkale Rotary Kulübü Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışması, iyi niyetin ve barışın gerçekleştirilmesine spor yoluyla katkı sağlamak amacıyla ilk kez 1986 yılında hayata geçirildi. İlk seneler de sahilde bulunan değişik kıyı kesimlerinde bitişi yapılan yarışlar, 2006 yılından 2023 yılına kadar Çanakkale Deniz Müze Komutanlığı sahilinde son bulmaktaydı. Yüzme yarışması başladığı yıldan itibaren 2 kez yapılmamıştır. Bunlardan biri; 1999 yılında yaşadığımız körfez depremi nedeniyle iptal edilmiş olup, yarışma için ayrılan bütçe, Kocaeli’nde yapımı gerçekleştirilen Rotary Kocaeli Hastanesi’ne bağışlandı. Diğeri ise 2020 yılında ülkemizi etkileyen Covid 19 pandemisi nedeniyle etkinliğe katılan yüzücülerimizin, ailelerinin ve yarışma görevlilerinin sağlığı açısından yapılamamıştır.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün baş komutanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ni anmak için ulusça kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda bir dünya ve insanlık değeri olan spor vasıtasıyla ulusal birliğimizi pekiştirmek ve coşkumuzu tüm dünya ülkeleri ile paylaşmak adına her yıl 30 Ağustos tarihinde düzenlediğimiz Çanakkale Boğaz Yüzme Yarışmasına, dünyanın dört bir yanından yüzücüler katılıyor.

37.si bu sene yapılacak yarışlar için, bugüne kadar pek çok ünlü kişi Çanakkale’de konuk edilip, yüzmelerine ve Çanakkale’ yi tanımalarına vesile olundu. Hollywood starlarından Bo Derek, tanınmış işadamlarımızdan Niyazi Önen, Mehmet Önen, Saadettin Saran, geçmiş dönem devlet bakanlarımızdan Kürşat Tüzmen, Amerika İstanbul Başkonsolosu S.Frederick Kilner, Manş Denizini ve Kuzey Kanalını geçen ilk Türk Kadını ve en genç sporcu rekoruna sahip Aysu Türkoğlu da yarışmaya katıldı. 

Kaynak: canakkaleyuzmeyarisi.com

Haberlerimizi Instagram , Facebook , LinkedIn ve X hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsApp kanalımıza da ücretsiz abone olabilirsiniz.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı sigortamnews.com’a aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden yayınlanan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Hasan Burak Karadeniz