Sigorta yaptırmanın tam zamanı

Alttaki cümleyi heceleyerek okuyun, yoksa okuyamazsınız. Şaka değil, çok ciddiyim. Gerçekten en zor tekerlemelerden biri.

“Siz bizim Çekoslavakyalılaştırdıklarımızdan mısınız yoksa Çekoslavakyalılaştıramadıklarımızdan mısınız?”

Söylenmesinin zorluğu kadar yapılması zor olan eylemleri de ifade ediyor.

Sigortacılar da sigortayı tanıtmak, sigortayı tabana yaymak, sigorta bilinirliğini artırmak ve nihayetinde sigortalı sayısını artırmak gibi zor bir işe giriştiler. Bu saydıklarımızı sigorta sektörünün tek başına yapması bize göre imkânsız. En başta sigortanın ders olarak ilk ve orta okul müfredatlarına girmesi gerekiyor. Sigortaya milli mesele olarak bakmadığımız sürece sigortanın nimetlerinden tam olarak faydalanamayız.

Sigorta sektörüne yön veren kurum ve kuruluşların hepsinin tek amacı, sigortayı bilmeyenle sigortayı tanıştırmak. Sigortası olmayanı da sigortalı yapmak.

Yani;

“Siz bizim sigortalılaştırdıklarımızdan mısınız yoksa sigortalılaştıramadıklarımızdan mısınız?” diyorlar.

Yazımızın başlığında “Sigorta yaptırmanın tam zamanı” şeklinde neden kesin bir ifade kullandığımızı anlatayım.

Aslında uzun uzun yazmaya gerek yok. İçinde bulunduğumuz hafta 13. Sigorta Haftası olarak kutlanacak.

Bir yanda Türk sigortacılığının yönlendirici konumundaki Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK); diğer yanda sigorta şirketlerinin çatı kuruluşu Türkiye Sigorta Birliği… Öte yanda, sigortayı sigortalıyla buluşturan acentelerin bağlı olduğu Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK)…

İşte bu üç kurum el ele verip, 13. Sigorta Haftası’nda sigortayı sizin ayağınıza getirecek. Hafta boyunca yapılacak etkinlikler her mecradan duyuruluyor. Çocuklar ve kadınlara özel etkinlikler de düzenlenecek.

En önemlisi de sigorta şirketlerinin bu haftaya özel kampanyalar düzenlemesi. Kimisi trafik ve kasko sigortalarında, kimisi konut sigortalarında, kimisi iş yeri sigortalarında, kimisi ticari alacak sigortalarında, kimisi hayat ve özel emeklilikte çeşitli indirimler veriyor.

13. Sigorta Haftası’nı fırsata dönüştürmek elinizde.

Unutmayın, geriye dönük işlemeyen iki şey vardır. Biri zaman, diğeri de sigorta.

Size lazım olduğunda, sigortanız yoksa geçmiş olsun! Bir sigortacıdan, “Bana eski tarihli bir poliçe düzenleyin” ricasında bulunursanız, ondan imkânsızı istemiş olursunuz!