Sigorta Gündemi

“Acente kendisiyle rekabet etmeyen şirkete yönelmeli”

TOBB SAİK Başkanı Levent Korkut, acentelere çağrıda bulundu: Sizinle rekabet etmeyen şirketlere yönelin.

TOBB SAİK Başkanı Levent Korkut, 3. Uluslararası Sigortacılık Fuarı ve Kongre’sinde sigortamnews’e özel açıklama yaptı. Korkut, Genel Koordinatörümüz Sevil Gümrükcü’nün, “Sigorta acenteliği mesleğinin gelişmesiyle alakalı SAİK neler yapıyor?” şeklindeki sorusuna detaylı cevap verdi.

Sigortalanmayan risklerle ilgili acentelere eğitimler verilmesi gerektiğine vurgu yapan Korkut, “Özellikle riskli işlerle ilgili tüm meslek grupları adına alınması gereken tedbirleri her sektör için baştan belirlemeliyiz. Sonrasında sigortasız bir tesis kalmaması ve daha fazla sigortalıya ulaşma konusunda bunun çok büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Çünkü sigorta edilmeyen bu tesislerin hasar görmesi, ülkemizin ekonomik değerlerinin kaybına neden oluyor. Acenteleri eğitmemiz lazım. Belki segmentasyon yapmamız lazım” dedi.

Acentelerin yaşadığı sorun ve problemlerin çözümüyle ilgili SEDDK ve TSB ile sürekli iletişim halinde olduklarının altını çizen Korkut, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Burada en önemli konu biliyorsunuz trafik sigortasında ulaşımda yaşanan sıkıntı. Bununla ilgili artık bir şeyler yapılması gerektiğine hepsine inandırdık. Şu an masada bununla ilgili konuları tartışıyoruz. Ama kısa bir süre içerisinde ben bu trafik sorunundan sektörü arındırıp, diğer sorun ve problemlerimize özellikle acentenin diğer branşlarda kendini yetiştirmesine, bilgi sahibi olmasına ve diğer branşlarda ürün gamını arttırıp ölçek ekonomisinde önce kendini sonra da sektörü büyütmesi gerektiğine inanıyoruz. Eğitimi önemsiyoruz. Hızlandırılmış vaziyette eğitim programlarımız devam ediyor.”

“Maalesef bazı şirketler biliyorsunuz acenteye farklı fiyat, kendi dijital kanalından farklı fiyat uyguluyor” diyen Korkut, “Bunları bertaraf etmek ve acentesiyle haksız rekabet yapan şirketlerin acenteler tarafından da bizim yazdığımız yazılar ve onlara attığımız mesajlar ve her toplantıda söylediğimiz gibi önemseneceğini ve üretimi kendi acentesiyle rekabet etmeyen diğer şirketlere yönelim sağlamaları ve bu şirketleri alıp tekrardan acenteliklerini tartışmaları gerektiğini düşünüyoruz. Acente arkadaşlarımızın da hangi şirkette irtibatlı olup olmayacağı, kiminle yol alıp almayacağı, yarınlarla ilgili müşterisine karşı herhangi bir sorunu üstlenmemek adına da bu süreçleri iyi takip etmesi gerektiği mesajını da buradan meslektaşlarıma vermeyi kendime görev adlediyorum Tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde açıklama yaptı.