13. Sigortacılık Haftası kapsamında Antalya Belek’te 3-5 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 3. Sigortacılık Fuarı ve Kongresi’nde sigortamnews olarak sektörün nabzını tutmaya çalıştık. Medya sponsorları arasında yer aldığımız fuarda özel röportajlar gerçekleştirdik.

RS Otomotiv Grubu’nun yeni girişimi olan sigortaacentesi.com da fuarda tanıtıldı. Genel Müdürü Bilal Türkmen, sigortaacentesi.com’u Genel Koordinatörümüz Sevil Gümrükcü’ye anlattı.

Küresel ısınmaya karşı yeni stratejiler Küresel ısınmaya karşı yeni stratejiler

Sözlerine sektörün 3-4 farklı yerinde bulunduğunu belirterek başlayan Türkmen, “Yaşım genç ama sigorta şirketi genel müdürlüğünde 7 yıl kadar çalıştım. Orada hayat dışı tarafında mevzuat yazdım. Ondan sonra DASK’ta genel sekreter yardımcılığı yaptım. Ak Sigorta'da ilk başladığım yer acente satış yöneticisiydim. Sonra Türkiye Sigorta’da birleşme sürecinde strateji, pazarlama, dijital entegrasyon komisyonu başındaydım. Şimdide ise RS Otomotiv Grubu çatısı altındayım. Sigortacının bir parçası aslında hasar tarafı. Bünyemizde Turasist var” dedi.

“Sigortacentesi.com acentelere değer yaratmak üzere kurulmuş bir yapı” diyen Türkmen şu bilgileri verdi:

“Acenteler, sigortacının bugününde çok önemli bir aktör. Dijital kanallar gelişiyor olsa da bireysel sigortaların halen yüzde 92'si geleneksel profesyonel acenteler üzerinden yürüyor. Neden? Çünkü acente aslında müşterinin hayatında ve ailesinde olan biri. Sadece hasar anında değil, iyi zamanda kötü zamanda hep bizim yanımızda acenteler. Dolayısıyla iş ne kadar dijitalleşse de sigorta ürünü tamamen dijitalleşecek bir şey değil. Neticede bir kâğıt parçası veriyoruz. Ama bu bir kâğıttan ibaret değil. Bunu değerli kılan şey aslında içerisindeki teminatları. Dolayısıyla acente sigorta diyoruz. Gelecekte dahi dijitalleşse, acente bu yapının içerisinde yer almalı. Önemli olan bu yapının içerisinde nasıl yer alabilir? İşte burada yani dijital taraftarekabet yoğun. Uzmanlık gerektiriyor, bütçe gerektiriyor. Her acentenin yüksek bütçeler nedeniyle dijital olarak müşteriye erişmesi mümkün değil. Biz burada bir kümelenme modeli aslında. sigortaacentesi.com'u bir birlik platformu olarak hayata geçiriyoruz.”

Türkmen, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bir de tabii acentelerin şöyle durumları da var. Müşterisine hizmet verirken sigorta bağlantılı başka hizmet ürünlerini de mevzuatı uygun bir şekilde bunun altını çiziyorum, mevzuatı uygun bir şekilde sunabilmeli. Çünkü niye? Bugün 80 bin liraya 70 bin liraya ile acentesini döndüren birçok acente arkadaşımız var. Bunların için aylık kazanacağı 20 bin lira 25 bin lira ekstradan gelir kaynakları çok önemli. Aynı durum hizmet noktasında da geçerli. Sigortalı başına bir şey geldiğinde sigorta şirketinden önce acentesini arıyor. Acentesini aradıktan sonra acentesinin bu müşteriye doğru hizmet vermesi önemli. Bizim grubumuzda gerçekten sigortayla bağlantılı diye birçok hizmetimiz var.”

Sigortaacentesi.com’un iki tarafı olduğuna vurgu yapan Türkmen, “Biri müşteriye bakan taraf… Biz kendimiz bir sigorta aracısı değiliz. Hiçbir zaman da olmayacağız. Ama burada da bizim üye acentelerimiz adına pazarlama faaliyetleri yükleyeceğiz. Müşteri tarafı bu yönündür. Diğer taraf ise üye acentelerimizin bir acente giriş ekranı var. O acente giriş ekranı da bu biraz önce saydığım sigorta bağlantılı diyebileceğimiz ama sigorta sözleşmesi olmayan, poliçesi olmayan diyebileceğimiz kısıtlı bir hizmetler var. Bunların satışların da elde edeceği gelirler tarafı var. Yani o dünyaya girdiğinde aslında acente gerek müşteri isteklerini buradan yönetecek gerekse de bu tip paketleri satarak gelir elde edebilecek. Tamamen şeffaf, tarafsız bir şekilde bunu yöneteceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERİN 👉 VİDEOSU

Editör: Hasan Burak Karadeniz