SEDDK, TSB ve TOBB’un katkılarıyla Antalya’da Belek’te düzenlenen 3. Sigortacılık Fuarı ve Kongresi’nin akisleri devam ediyor.  Sigortamnews’in medya sponsorları arasında yer aldığı fuarda özellikle acentelerin dikkatini çeken bir stant vardı. Sigorta sektörüne sağladığı katkılarla öne çıkan RS Otomotiv Grubu’nun son girişimi sigortaacentesi.com’u önümüzdeki günlerde daha çok duyacağız.

Genel Koordinatörümüz Sevil Gümrükcü, RS Otomotiv Grubu Başkanı Ünal Ünaldı’ya sigortaacentesi.com’u sordu.

sigortaacentesi.com’u acenteler için kurduklarının altını çizen Ünaldı, “Sigortaacentesi.com, sigorta acentelerine özel hazırladığımız bir projemiz. Sağ olsunlar acenteler de yoğun ilgi gösteriyor. RS Otomotiv Grubu olarak yıllardır sigorta acentelerine destek oluyoruz. Hep onların yanında olmaya çalışıyoruz. Bütün etkinliklerine sponsor oluyoruz ve organizasyonlara destek sağlıyoruz. Yıllardır katıldığım toplantılarda, sigorta acentelerinin dijital platformlarda çok eksik olduğu ve rakipleriyle yarışamadığı konusunda endişe ve sitemlerini dinledim. Ve bu problemlerini çözmek için onlara destek olmak istedim. Bu domain (sigortaacentesi.com) aslında 4-5 yıl önce satın aldığımız bir domain. Ama Bilal Türkmen arkadaşımız aramıza katılana kadar projeyi gündeme getirmemiştik. Şimdi Bilal Türkmen Bey hem ortağı hem de genel müdürü ve marka başkanı olarak artık projeyi gündeme aldı. Biz de ilk çıkışı fuarda yapmak istedik” dedi.

Ünaldı, “Acenteleraacentesi.com acentelere ne sağlayacak?” şeklindeki soruya şu cevabı verdi:  

“Acenteler diğer dijital rakipleri ile yarışamıyor. Bunun da belli başlı sebepleri var. Birinci sebebi bütçe. Çünkü bir web sayfasına işte yıllık 200 milyon 300 milyon TL reklam bütçesi ayıran bir firmayla tek başına mücadele etmeniz çok kolay değil. Biz de birleşme modelini ele aldık. Örnek veriyorum her acenteden 5 bin TL ortalama para toplansa, 10 bin acentede dijitalde rakip firmayla çok rahat mücadele edebilir, onları geçebilir. Dijitalden poliçe satın almak isteyen müşteri, direkt acenteyle temas kurabilir. Dolayısıyla acente de dijital dünyadaki varlığını onlar gibi 200-300 milyon değil, 5 bin lira harcayarak ulaşabilir. Ama bu sadece birleşme, kümelenme modeliyle olabilir.”

Anadolu Sigorta Youth Awards 2024’te genç yeteneklerin gözdesi oldu Anadolu Sigorta Youth Awards 2024’te genç yeteneklerin gözdesi oldu

“Asgari 2 bin acente ile proje birinci günden gaza basabilir” diyen Ünaldı, “Sosyal medyada, dijital kanallarda reklam bütçesi ayırabilir. Biz bu iş için ciddi bir bütçe ayırdık. Sürdürülebilir olması için acentelerin buraya üye olması ve destek vermeleri dijital dünyadaki kaçan müşteriyi yakalamaları için bir fırsat sunuyoruz. Acentelerimize sigortaaacentesi.com ile dijitalden poliçe satın almak isteyen müşteriyi reklamlar yaparak yakalayacağız. Yakaladığımız müşteriyi kendisine yakın olan, talep ettiği sigorta şirketinin A acentesi olan, yetkili acentesi olan 5 acente ile temas kuracak şekilde bir havuza atacağız. Bu havuzdan en yakın, tabii 5 acente olabilir, 10 acente olabilir, bu üye sayısı arttıkça değişebilir. Bu dağıtımı sağlayacağız. Acenteler, dijitalden poliçe satın almak isteyen müşteri ile havuzdan hemen temasına geçip satışını gerçekleştirebilecek” diye konuştu.

Sigortaacentesi.com’un hiçbir zaman bir sigorta acentesi olmayacağına vurgu yapan Ünaldı, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz bir aracı platform olacağız. Dijitalden poliçe satın almak isteyen müşteriyle sigorta acentesini bir araya getireceğiz.”       

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN 👉TIKLAYINIZ…

Editör: Hasan Burak Karadeniz