Sigorta Gündemi

Ahmet Yaşar: Yapılmış yapılmamıştan iyidir

Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı ve Türkiye Sigorta Birliği Başkan Yardımcısı Ahmet Yaşar, sigortacılık fuarını değerlendirdi.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye Sigorta Birliği (TSB) tarafından Antalya Belek’te 3-5 Ekim tarihlerinde organize edilen Sigortacılık Fuarı ve Kongresi’ne acenteler başta olmak üzere sektörün tüm paydaşları katılım sağladı.

Sigortamnews’in medya sponsorları arasında olduğu fuarı Sigorta Söyleşileri’nin hazırlayıcısı Fedai Çakır’a değerlendiren Yaşar, bir fotoğraf üzerinden fuarla ilgili yorum yapmanın yanlış olduğunu söyledi. Yaşar, “Eksiklerine rağmen fuara olan ilginin oldukça yüksek olduğunu söyleyebilirim. İlk gün 3 binden fazla sigortacı turnikelerden giriş yaptı. Turnikeleri beklemeyip, barkotsuz girenler de oldukça fazla. Eksikler var mı var. Düzeltilmesi gereken taraflar var mı var. Ama her sene daha fazla katılımla gerçekleşiyor” dedi.

Sigorta sektörünün tüm paydaşlarının fuarda yer aldığını belirten Yaşar, “Sigortalı, yani vatandaş katılımının az olduğu söylenebilir. Önümüzdeki senelerde bu noktanın üzerinde çalışılabilir. Panel konuları iyi seçilmişti ve panelistler doyurucu bilgi aktardı. Bu fuarı her sene İzmir, Ankara, İstanbul gibi başka ilerde düzenlenebilir. Tüm sektör el ele vererek çok daha iyilerini yapabiliriz. Ben bu fuarı başarılı buluyorum. Yapılmış, yapılmamıştan iyidir” vurgusu yaptı.     

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ