Sürdürülebilir değer yaratma modeli kapsamında, toplumun iyiliği için gelecek nesilleri cesaretlendirmek amacıyla kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları yürüten Allianz Türkiye, gerçekleştirdiği projelerle bu hafta 6 ödül birden kazandı. Allianz Türkiye’nin yaşam ve eğitim hakkı risk altındaki kız çocuklarının yaşam boyu destekçisi olma hedefiyle, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar (Koruncuk) Vakfı ile hayata geçirdiği “Bir Kız Gelecek” kurumsal sosyal sorumluluk programı, bu yıl 22’ncisi gerçekleşen Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri'nde, UNDP Özel Ödülü’ne layık görüldü. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Seçici Kurulu tarafından, tüm kategorilere yapılan başvurular arasından ekonomik, sosyal, kültürel, toplumsal ve çevresel sürdürülebilirlik kriterlerini en iyi ele alan projeye verilen özel ödül, “Bir Kız Gelecek” programının oldu.

Aksigorta’dan ooAutos iş birliği Aksigorta’dan ooAutos iş birliği

Sürdürülebilir kalkınma amaçlarından “nitelikli eğitim”, “toplumsal cinsiyet eşitliği”, “insana yakışır iş ve ekonomik büyüme” için değer yaratmayı hedefleyen program, yaşam ve eğitim hakkı risk altındaki kız çocuklarının haklarının bilincinde, sağlıklı, güçlü, özgüvenli, üreten, değer yaratan sorumlu bireyler olarak toplumda yer almalarını destekliyor. Program kapsamında yeni bir yurt inşa edilmesi; üniversite bursu, gelişim, mentörlük ve istihdam gibi imkânların yanı sıra sosyo-ekonomik açıdan önleyici, koruyucu ve iyileştirici çözümler sunuluyor. Aynı zamanda Allianz Grubu’nun da desteğiyle, 6 Şubat depremlerinden etkilenen yirmi beş kız çocuğunun dört yıl boyunca Koruncuk Vakfı bünyesine katılmasına destek olundu.

Allianz T Rkiye Leti Im Ekibi

Allianz Türkiye, Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri'nde ikinci bir ödül daha aldı. “Birlikte, Umutla” diyerek spora ve sporcuya olan desteğini genişleten Allianz Türkiye,  paralimpik milli yüzücü ve dünya yüzme şampiyonu Sümeyye Boyacı, Olimpiyat ve dünya şampiyonu milli okçu Mete Gazoz, dünya ve Avrupa şampiyonu milli tekvandocu Merve Dinçel ile yürüttüğü ana sponsorluk çalışmasıyla, “Sponsorluk İletişimi-Spor” kategorisinde Altın Pusula’nın sahibi oldu. 

Allianz Türkiye, Marketing Türkiye ve BoomSonar tarafından reklam ve pazarlama iletişimi alanındaki başarılı çalışmaları ödüllendirmek için düzenlenen Brandverse Awards’dan da ödüllerle döndü. “Bir Kız Gelecek” programı, “Film Ana Bölümü Finans” ve “Craft Ana Bölümü Reklam Müziği/Orijinal” kategorilerinde iki Gümüş ödül aldı. Allianz Türkiye’nin “Gözün Sevdiklerinden Başka Bir Şey Görmüyorsa” adlı reklam kampanyası da “Film Ana Bölümü Finans” kategorisinde Gümüş ödülü kazandı. Allianz Türkiye’nin ana sponsoru olarak desteklediği paralimpik milli yüzücü ve dünya yüzme şampiyonu Sümeyye Boyacı’nın hayatını anlatan “Kulvar” belgeseli ise “Film Ana Bölümü Uzun Format” kategorisinde Bronz ödülü aldı.

Editör: Hasan Burak Karadeniz