Sektörün yenilikçi şirketlerinden Ana Sigorta, şirket çalışanlarının dijital yetkinliklerine yönelik "Yeni Dünyaya Uyum" temasıyla “gelişim, dönüşüm, teknoloji, çalışan” ekseninde tasarlanan etkinliğini 22 Aralık'ta, tüm çalışanlarının katılımıyla Maslak Kolektif House'da gerçekleştirdi.

Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi (TRAI) eğitmenlerinden Esin Özkan’ın ve Workflex Kurucu Ortak&CEO’su Zeynep Bilgiç’in de konuk konuşmacı olarak katılım sağladıkları etkinlikte, Ana Sigorta’nın şirket içinde düzenlediği İnovasyon Yarışması’nın ödülleri de sahiplerini buldu.

Sektörün önde gelen isimlerinden oluşan bağımsız bir jürinin değerlendirdiği, 17 projenin kıyasıya mücadele ettiği yarışmada, “Rücu Süreçleri", "Hasar İnceleme ve Ödeme Süreçleri" ve "Ürün Kütüphanesi" projeleri ödüle layık görüldü.

Liderlerden Dijital Yetkinlikler ve İnovasyon Vurgusu

Ana Sigorta Genel Müdürü Arda Tuncay etkinlikte yaptığı açılış konuşmasında, şirketin başlangıcından itibaren inovasyon ve dijital dönüşümün faydalarından yararlanmayı öncelikli hedefleri arasına aldıklarını, genç ve dinamik bir şirket olarak, sektördeki rekabeti dijital yetkinliği haiz çalışanlarla avantaja çevirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Tuncay, "Üç yılda teknoloji odaklı çalışma arkadaşlarımızla değişime hızla adapte olan dinamik bir şirket olduk. Çalışanlarımızın tasarladığı 17 projenin hayata geçirilmesiyle kendilerinin, acentelerimizin ve sigortalılarımızın hayatını kolaylaştıracak sistem ve süreç geliştirmeleri sağladık. Ana Sigorta ekibi olarak herbirimizin dijital yetkinliğe sahip olmasının, sadece değişen emek piyasasında bizler için değil, aynı zaman da evlatlarımıza rol model olma anlamında bir sorumluluk getirdiğine inanıyorum" dedi.

Mali İşler ve İnsan Kaynakları Birimi’nden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Canan Yılmaz ise Ana Sigorta’nın kuruluş döneminden itibaren fark yaratma ve sürekli iyileştirme hedefiyle hareket ettiklerini, bu süreçte hız ve çevikliğin önemli olduğunu ve tüm çalışanları da bu yönde değişime hazırlayarak kendilerine değer katmak istediklerini belirtti.

Yılmaz, "Üçüncü yılımızı doldururken hız ve çeviklik olarak sahip olduğumuz avantajları en verimli şekilde kullanmaya devam ediyoruz. 2024 yılı daha da parlayacağımız bir yıl olacak, dijital yetkinliklerimizi ileri taşımaya devam edeceğiz " ifadelerini kullandı.

Yapay Zeka ve Çalışma Hayatında Yeni Perspektifler

Etkinliğin ilk konuşmacısı Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi (TRAI) eğitmeni Esin Özkan oldu. Özkan "Yapay Zeka Farkındalık" eğitimiyle katılımcılara, yapay zekanın güncel gelişmeleri, makine öğrenmesi, öğrenme metodları ve sektördeki uygulamaları aktardı.

Ardından, Workflex Kurucu Ortak&CEO'su Zeynep Bilgiç, "Çalışma Hayatının Evrimi ve Geleceği" başlıklı konuşmasıyla Networked Organizasyon ve Karma İş Gücü modellerini tanıtarak, yeni nesil liderlik ve geleceğe hazırlık konularında derinlemesine bilgi verdi.

Bilgiç, “Hız çağında yaşıyoruz; her şeyi anında, kapımızda veya parmaklarımızın ucunda istiyoruz.  Tüketiciler olarak pandemi sonrası, son 3 yıldır, ChatGPT dahil teknolojik gelişmelere ve hıza alıştık, alıştırıldık. Şirketlerin bu dönemde bir şeyi göz ardı ettiklerini düşünüyorum. Bu hıza alışan sabırsız tüketiciler bizim müşterilerimiz olduğu kadar, bizlerin çalışanları da aynı zamanda. Aynı kişiler terfi, maaş zammı kadar hayatı ıskalamamayı ve iş ile denge kurmayı da istiyorlar aynı hızda. Bugün burada, Ana Sigorta ile hız çağında eski yöntemlerin yetersiz olduğunu bilerek, yapay zeka ve yeni iş modellerine dayalı kültürel dönüşüm için ilk adımı attık. Bu da bana Ana Sigorta'nın sahip olduğu vizyonla ve çeviklikle, bu dönüşümde sektörde öncü olacağını gösteriyor” dedi.

Editör: Yaren Akkuş