SİGORTAMNEWS HABER MERKEZİ

Sigorta sektörü, hafta başından itibaren “Yeni bir Gri Sigorta olayı mı geliyor” diye endişeliydi. Endişenin kaynağı ise Aveon Global Sigorta hakkında sosyal medyada dolaşan asılsız paylaşımlardı. Bu paylaşımlarda, resmi bir açıklama olmamasına rağmen (!) Aveon Global Sigorta’ya kayyum atandığı söyleniyordu.

Sigortamnews olarak, resmî açıklama olmadan asılsız duyumları haberleştirmeme ilkemiz gereği, sadece gelişmeleri takip ettik.

Ve konuyla ilgili resmî açıklama Aveon Global Sigorta’dan geldi. Aslına bakarsanız bu açıklama, dedikodular yayılmaya başlandığı anda yapılmalıydı.

Aveon Global Sigorta’nın resmi sosyal medya hesaplarında da yer alan o açıklama şöyle:

Sigorta sektörünün çok değerli paydaşları,

‘Acentelerimizin daha fazla kazanmasını istiyoruz’ ‘Acentelerimizin daha fazla kazanmasını istiyoruz’

Son günlerde sosyal medya platformlarında, Aveon Global Sigorta hakkında gerçeğiyansıtmayan, tamamen asılsız iddia ve iftiralar yaymaktadır. Şirketimize kayyum atanması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Aveon Global Sigorta, güçlü finansal yapısı ve güvenilir iş süreçleri ile faaliyetlerine kesintisiz olarak devam etmektedir

Bunlarla birlikte, Şirketimiz sektördeki konumunu güçlendirmek, faaliyet göstermediği branşlarda da ruhsat almak ve gerek ulusal gerek uluslararası sigorta ekosistemine yönelik yeni yatırımlarına kaynak oluşturmak için çok güçlü uluslararası bir sermaye grubu ile stratejik iş birliği (ortaklık) konusunda görüşmeleri devam ettirmektedir. Bu süreç ilgili kamu otoritelerinin onayı alındıktan sonra kamuoyu ve paydaşlarımıza paylaşılacaktır.

Kurulduğu günden beri Şirketimize desteğini esirgemeyen çok değerli paydaşlarımıza ve sigortalılarımıza şirketimize verdikleri destek için teşekkür ediyoruz.

Hasar Ödemeleri ve tüm sigorta hizmetlerimiz, her zaman olduğu gibi devam etmektedir.

Bu tür gerçek dışı söylemlerle Şirketimize zarar vermeye çalışan kişi ve kuruluşlar hakkında yasal süreç başlatılacağını kamuoyuna bildiririz. Sigortalılarımız ve iş ortaklarımızın yalnızca Şirketimizin resmi kanallarından yapılan açıklamalara itibar etmeleri önemle rica olunur.

Saygılarımızla,

Aveon Gobal Sigorta Yönetimi

Editör: Hasan Burak Karadeniz