SİGORTAMNEWS / BÜLTEN

BİMTES’in sigorta sektörüne 1987 yılından beri hizmet veren güçlü ve tecrübeli bir restorasyon şirketi olduğunun vurgulandığı çağrıda, “AVM restorasyon konusundaki derin tecrübemiz size bu çağrıyı büyük bir güven ve gurur ile yapmamızı sağlamaktadır” deniliyor.

Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik 4 yaşında Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik 4 yaşında

BİMTES’in AVM’le olan çağrısı şöyle:

Herhangi bir sigortalı yangın, sel ve su gibi hasarlardan sonraki ilk 24 ila 48 saat, iyileşmenin “altın saatleri” olarak bilinir. Tesisi hızlı bir şekilde stabilize eden etkili bir acil durum müdahalesi, mümkün olduğu kadar çok kurtarma sağlar. BİMTES restorasyon hizmetleri; acil koruyucu bakım müdahalesi, enkaz kaldırma, sovtaj değerlendirme, makine kurtarma /onarım/ devreye alma/ is-kurumdan arındırma, duman kokularını azaltma, nem alma-kurutma ve yapısal onarım işlemlerini içerir. Yangın hasarı restorasyon süreci, yapının türüne, maruz kaldığı yangın hasarının ciddiyetine ve yangından sonra geçen süreye bağlı olarak tamamen farklılık gösterebilir.

İşletmenizdeki yangın hasarının ardından belirgin bir duman kokusu ve kurum görünümü oluşacaktır. Her iki durum da işletmenizde devam eden sorunları arttırabilir, makine, ekipmanlarının korozyona uğramasına ve bozulmasına neden olabilir. Etkili bir hasar restorasyonu işleminin başlatılması, işletmenin tamamen kurtarılmasını sağlamak için hayati önem taşır.

BİMTES ekibi, yangın hasarından sonra oluşan kurum ve is tabakasını BELFOR tarafından yangın hasarı temizliği için özel olarak üretilmiş kimyasallar ile temizlemektedir.

Yangın hasarından sonra oluşan duman kokusunu ortadan kaldırmak için ise Ozon Gazı üreten endüstriyel tip Ozon jeneratörleri kullanmaktadır. Ozon gazı bakterilere, virüslere ve mantarlara yapışmakta olup, ozonla temasından sonra yok olmaktadır. Bu nedenle yalnızca kötü kokuların baskılanması değil, tamamen ortadan kaldırılması sağlanmaktadır.

ACİL MÜDAHALE HİZMETLERİ

Felaket geldiğinde, saat hızla işlemeye başlar. Ne kadar zor olursa olsun, kanıtlanmış sonuçlar ve her duruma uygulanabilir çözümlerle hızlı yanıt için BİMTES ’e güvenebilirsiniz.

İşinizi güvenli bir şekilde kontrol altına almak ve daha fazla hasarı önlemeye yardımcı olmak için acil müdahale çözümleri sunuyoruz. Bu hizmetlerin tamamı BİMTES felaket kurtarma uzmanları tarafından gerçekleştirilir. Yılların deneyimi ve uzmanlık bilgisi bir araya getirilir.

ENDÜSTRİYEL MAKİNE VE EKİPMAN RESTORASYONU

BİMTES, makine veya teknik ekipmanı kurtararak ve onu en verimli şekilde eski haline getirerek kapsamlı bir hizmet yelpazesi sunar.

BİMTES’in makine ve ekipman kurtarma hizmetleri, genellikle ekipmanın değiştirme fiyatının çok küçük bir oranda maliyetine mal olur. Gelişmiş ekipman ve makinelerin değiştirilmesi genellikle 6 ile 18 ay sürer. Bu, işletmenin üretkenliğinde bir aksamaya yol açmakla beraber değerli sözleşmelerin ve müşterilerin kaybı anlamına da gelebilir.

Makinelerin koruyucu bakımları, de-montajı, kimyasal temizliği, parçalarının kimyasal temizliği, arızalı parçaların belirlenmesi, arızalı parçaların onarımı, parça değişimi, test ve devreye alma işlemleri uzman ekibimiz tarafından başka bir harici firmaya devredilmeden sigortalı kontrolünde yapılır.

MOBİL TIR LABORATUVAR

Türkiye’de bir ilk olan Mobil TIR Laboratuvar, BİMTES tarafından tasarlanmış ve özel olarak üretilmiştir.

Mobil Laboratuvar, orta ve büyük ölçekli hasarlarda işletmelerin acil olarak işine dönebilmesi amacıyla hasar mahalline getirilir ve kurulumu gerçekleştirilir. Böylece işletmenin hiçbir cihaz veya makinesi işletme dışına gitmeden kendi bünyesinde oluşturulan bu laboratuvarda tamir edilebilmekte ve hasarları giderilebilmektedir. Bu sayede cihazlar ve makineler hızlı bir şekilde, müşterinin gözü önünde kullanılır hale getirilmektedir.

Mobil Laboratuvar, müdahale anında hasar yerine getirilip kurulur. 2 ana bölümü olan bu laboratuvarın birinci bölümünde; ultrasonik yıkama kazanlarının bulunduğu kimyasal temizlik alanı, konveyörlü fırın ve vakum cihazının bulunduğu kurutma bölümü ve cihaz tamirlerinin yapıldığı elektronik laboratuvar bölümü bulunur. Diğer bölümde ise 10 kişilik bir koordinasyon ve toplantı odası yer alır.

Editör: Hasan Burak Karadeniz