Bupa Türkiye, insanların daha sağlıklı, daha uzun ve daha mutlu yaşam sürmelerine yardımcı olmak ve daha iyi bir dünya yaratmak misyonuyla sosyal sorumluluk projelerine hız kesmeden devam ediyor.

“Sürdürülebilir Yaşama Destek” projesi kapsamında Mayıs ayında Hatay Samandağ’da Habitat Derneği ile birlikte Sağlıklı Yaşam ve Eğitim Konteyneri oluşturan Bupa Türkiye, bu kez “rejenerasyon” yeniden canlandırma, yeşillendirme kapsamında Gaziantep’te ağaçlandırma çalışmalarına öncülük etti.

Bupa Grubu’nun uluslararası sürdürülebilirlik insiyatiflerinden biri olan Healthy Cities “Sağlıklı Şehirler” projesi kapsamında hayata geçirilen “Bupa Türkiye & Habitat Derneği Hatıra Ormanı”, Bupa Türkiye çalışanlarının da katkıları ile oluşturuldu. İnsanları günlük yaşamlarında uzun vadeli sağlıklı alışkanlıklar benimsemeye teşvik eden proje kapsamında Eylül ayı boyunca her gün 6 bin adım atan Bupa Türkiye çalışanları, gösterdikleri başarılı performans ile Habitat Derneği ile gerçekleştirilen “Sürdürülebilir Yaşama Destek” projesinin hayata geçmesini sağladı.

Magdeburger Sigorta’dan başarılı acentelerine Barselona ödülü Magdeburger Sigorta’dan başarılı acentelerine Barselona ödülü

“Bupa Türkiye & Habitat Derneği Hatıra Ormanı”, Asrın Felaketi’nden etkilenen illerden biri olan Gaziantep’te çevresel iyileşmeye destek olmayı ve toplumun doğal kaynaklara olan farkındalığını artırmayı amaçlıyor.

Çevre okullardan öğrenciler hatıra ormanındaki 1.000 adet fidanın dikiminde aktif rol alarak, yeşillendirme projesine katkıda bulundu. Etkinliğe ayrıca, Bupa Türkiye ve Habitat Derneği yöneticilerinin yanı sıra, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de katıldı.

B T Hat Ra Orman 1-1“Çocuklarımıza daha iyi bir dünya, daha iyi bir gelecek bırakmak hepimizin ödevi”

Bupa Türkiye Strateji ve Transformasyon Grup Başkanı Ebru Keskin Kulalar yaptığı açılış konuşmasında düşüncelerini şöyle belirtti “Bupa Türkiye olarak amacımız “insanların daha uzun, daha sağlıklı ve daha mutlu yaşamalarına yardımcı olmak ve daha iyi bir dünya yaratmak”. Bir yandan bireysel sağlığın, sağlıklı olma ve sağlıklı kalma bilincinin toplumda yaygınlaştırılmasını hedeflerken, bir yandan da memleketimizin, geleceğimizin sağlıklı şekilde sürdürülebilirliğine katkı sağlamayı arzu ediyoruz. Bugün burada, 1000 fidan projemiz ile alanın rejenerasyonu - yani yeniden canlandırılmasına katkıda bulunmak için varız. Bugün burada bu fidanları toprakla buluşturan gençlerimiz, yarın kendi çocukları ile birlikte başka fidanlar, başka ormanlar yeşertecekler. Çocuklarımıza “daha iyi bir dünya, daha iyi bir gelecek bırakmak” ise her birimizin ödevi. Bu memleket bizim, hepimizin… Bir anne ve bu güzel memleketin bir vatandaşı olarak, parçası olduğum Bupa Türkiye ailesinin bu çalışmalarının güzel birer örnek olmasını ve tüm memleket sathına yayılmasına vesile olmasını diliyorum. Bizlere bu yolculuğumuzda destek olan tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, Habitat derneğine ve emeklerini esirgemeyen güzel çocuklarımıza şükranlarımı sunuyorum.”

“Doğanın da iyileşmesine katkı sunuyoruz.”

Habitat Derneği İcra Kurulu Başkanı Bora Caldu şu ifadelerde bulundu: "Habitat Derneği olarak, 6 Şubat 2023 tarihi itibariyle, tüm çalışmalarımızı deprem bölgesini odağımıza alarak değiştirdik ve bu anlamda önemli çalışmalara imza attık. Bupa Türkiye ile, Hatay’da gerçekleştirdiğimiz Sürdürülebilir Yaşama Destek Projesi kapsamındaki Sağlıklı Yaşam ve Eğitim Konteyneri ile çocuk dostu alanın yaratılması, sağlık okuryazarlığı eğitimleri ve tohum topu atölyesi gibi proje faaliyetlerinin ardından, bu kez doğayı onarıcı bir projeye imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gaziantep’te gerçekleştirdiğimiz Bupa Türkiye & Habitat Hatıra Ormanı fidan dikimi, hem depremden etkilenen bölge halkı için moral kaynağı oldu, hem de doğanın iyileşmesine katkı sundu. Projemize gençlerin ve çocukların katılımı, gelecek nesiller için umut verici bir adım oldu."

Etkinlik, bölge halkı ve öğrenciler tarafından büyük ilgiyle karşılandı ve Bupa Türkiye’nin çevresel sorumluluk çerçevesindeki adımlarının önemli bir parçası olarak yerini aldı.

Editör: Hasan Burak Karadeniz