Saat 12.50 civarında meydana gelen yangın, hem oto yedek parça üretimi yapılan hem de depo olarak kullanılan binayı çepeçevre sardı. Alevler, kimyasal malzemenin de tutuşmasıyla hızla büyüdü. İtfaiyenin 4 saat süren çalışmasıyla kontrol altına alınan yangın büyük çapta hasara neden oldu.

Yangınla ilgili detaylı bilgi veren İstanbul Valisi Davut Gül, komşu parsellere de kısmen sirayet ettiğini söyledi. Bütün kurum ve kuruluşların zamanında müdahale ederek yangının diğer fabrikalara ve ormana sıçramaması için canla başla mücadele ettiğini belirten Gül, "Gördüğünüz gibi rüzgâr çok fazla. Havadan ve karadan müdahale ediliyor. İnşallah, ileriki saatler içerisinde yangının seyri daha net bir şekilde görülecek. Şu an itibarıyla korkulan çok fazla bir şey yok ama yangın devam ediyor, henüz kontrol altına alınmadı. Bütün kurumlar da kendi imkanları ölçüsünde burada el birliğiyle çalışıyor." diye konuştu.

İstanbul İtfaiye ekiplerinin yoğun uğraşları yangının söndürülmesini sağlayamayınca Kocaeli Büyük Şehir İtfaiyesi de söndürmeye destek verdi. Yaklaşık 4 saat süren çalışmasıyla kontrol altına alınan yangın, büyük çapta hasara neden oldu.

Tuzla22

SİGORTAMNEWS Haber Merkezi’nin yaptığı araştırmalar sonucunda, yangınla ilgili eksper atamasının gerçekleştiği öğrenildi.

Büyükdalyan Tüm Kalplerde İlkokulu geleceğe umut oluyor Büyükdalyan Tüm Kalplerde İlkokulu geleceğe umut oluyor

Hasarın ne kadarının sigortalı olduğu ve toplam hasarın ne kadarının sigortadan ödeneceği, olaya atanan eksperlerin hazırlayacağı raporlardan sonra belli olacak. Ancak yangının ilk başladığı ilk fabrika tamamen küle dönerken; üç fabrika daha yangından zarar gördüğü için hasarın yüksek olduğu belirtildi.

Editör: Veli Karadeniz