Sigorta Gündemi

Generali hisseleri Arex Sigorta ve Kiler Grubu’na geçti

Kiler Holding ve Arex Sigorta, 150 yıldan uzun süredir Türkiye’de faaliyet gösteren Generali Türkiye Sigorta'yı satın almalarına ilişkin ayrı ayrı yazılı açıklama yayınladı.

Kiler Holding’in açıklamasında, Kiler Grubu olarak 2025 yılı stratejik hedefler doğrultusunda finans sektörüne yönelik ilgilerini kamuoyuyla paylaştıklarını belirtilerek "Ülkemizin uzun vadeli büyüme politikaları ve kişi başına düşen gelirdeki artıştan olumlu etkilenmesini beklediğimiz sigortacılık sektöründe de güçlü bir büyüme öngörüyoruz" dendi.

Açıklamada, "Bu çerçevede, 150 yılı aşkın süredir Türkiye’de faaliyet gösteren Generali Türkiye Sigorta A.Ş.'nin çoğunluk hisselerinin grubumuz tarafından satın alınmasına karar verilmiştir" ifadesine yer verildi.

Buna göre Kiler Holding ile Arex Grup, Generali Türkiye Holding B.V. ile Generali Sigorta Anonim Şirketi’nin hisselerinin yüzde 99'unun satın alınması konusunda 3 Temmuz'da gizlilik sözleşmesi imzalandı.

Şirkerler 17 Eylül'de ise Hisse Devir Sözleşmesi'ne (HDS) imza attı. Açıklamda "İlgili hisse devir işlemi Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) ve Rekabet Kurumu (RK) onay süreçlerine tabi olup, hisse devri söz konusu onayların ardından işlemin kapanışının gerçekleşmesiyle geçerli olacaktır" dendi.

Arex Sigorta’nın açıklaması ise şöyle:

Arex Sigorta olarak, sigorta sektöründe güçlü bir büyüme öngörüyoruz. Bu çerçevede, 150 yılı aşkın süredir Türkiye’de faaliyet gösteren Generali Türkiye Sigorta A.Ş.'nin hisselerinin Kiler Holding AŞ ve Ekol Girişim Sermayesi AŞ ile birlikte satın alınmasına karar verilmiştir.

Satın alma süreci kapsamında, Arex olarak, şirketimiz, sermaye grubumuz ve Kiler grubu birlikte Generali Sigorta Anonim Şirketi’nin hisselerinin yaklaşık olarak yüzde 99.99'unun satın alınmasına yönelik Generali Türkiye Holding B.V. ile 17/09/2024 tarihinde Hisse Devri Sözleşmesi imzalanmıştır.

Hisse Devri Sözleşmesi uyarınca, Arex Yatırım Holding A.Ş. yüzde 48 ve Arex Sigorta A.Ş. Yüzde 1 pay sahibi olacaktır. Kiler Holding A.Ş. yüzde 42 paya sahip olurken, Kiler Grubuna ait Ekol Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı ise yüzde 9 paya sahip olacaktır.

İlgili hisse devir işlemi Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) ve Rekabet Kurumu (RK) onay süreçlerine tabi olup, hisse devri söz konusu onayların ardından işlemin kapanışının gerçekleşmesiyle geçerli olacaktır.