Hasar Restorasyon Derneği (HRD) Başkanı Cemil Islıkçı, “Herhangi bir yangın, sel, dahili su vb. hasarından sonraki ilk 24 ila 48 saat, iyileşmenin ‘altın saatleri’ olarak bilinir” dedi.

“Tesisi hızlı bir şekilde stabilize eden etkili bir acil durum müdahalesi, mümkün olduğu kadar çok kurtarma ve tasarruf sağlar” yorumunu yapan Islıkçı, “Restorasyon hizmetleri; acil koruyucu bakım müdahalesi, enkaz kaldırma, sovtaj değerlendirme, makine kurtarma /onarım/ devreye alma/ is- kurumdan arındırma, duman kokularını azaltma, nem alma- kurutma ve yapısal onarım işlemlerini içerir. Yangın hasarı restorasyon süreci, yapının türüne, maruz kaldığı yangın hasarının ciddiyetine ve yangından sonra geçen süreye bağlı olarak tamamen farklılık gösterebilir” diye konuştu.

Islıkçı, “İşletmenizdeki yangın hasarının ardından belirgin bir duman kokusu ve kurum görünümü oluşacaktır. Her iki durum da işletmenizde devam eden sorunları arttırabilir, makine, ekipmanlarının korozyona uğramasına ve bozulmasına neden olabilir. Etkili bir hasar restorasyonu işleminin başlatılması, işletmenin tamamen kurtarılmasını sağlamak için hayati önem taşır. Restorasyon ekipleri, yangın hasarından sonra oluşan kurum ve is tabakasını yangın hasarı temizliği için özel olarak üretilmiş kimyasallar ile temizlemektedir. Yangın hasarından sonra oluşan duman kokusunu ortadan kaldırmak için ise Ozon Gazı üreten endüstriyel tip Ozon jeneratörleri kullanmaktadır. Ozon gazı bakterilere, virüslere ve mantarlara yapışmakta olup, ozonla temasından sonra yok olmaktadır. Bu nedenle yalnızca kötü kokuların baskılanması değil, tamamen ortadan kaldırılması sağlanmaktadır. Felaket geldiğinde, saat hızla işlemeye başlar. Ne kadar zor olursa olsun, kanıtlanmış sonuçlar ve her duruma uygulanabilir çözümlerle hızlı yanıt için Hasar Restorasyon Şirketlerine güvenebilirsiniz” şeklinde açıklama yaptı.

“Hasar Restorasyon Şirketlerinin makine ve ekipman kurtarma hizmetleri, genellikle ekipmanın değiştirme fiyatının çok küçük bir oranda maliyetine mal olur ve görece olarak değişim yapılmasından daha hızlı bir şekilde çözüm sunar” diyen Islıkçı açıklamasını şöyle tamamladı: “Zira gelişmiş ekipman ve makinelerin değiştirilmesi genellikle 6 ile 18 ay sürer. Bu, işletmenin üretkenliğinde bir aksamaya yol açmakla beraber değerli sözleşmelerin ve müşterilerin kaybı anlamına da gelebilir. Makinelerin koruyucu bakımları, de-montajı, kimyasal temizliği, parçalarının kimyasal temizliği, arızalı parçaların belirlenmesi, arızalı parçaların onarımı, parça değişimi, test ve devreye alma işlemleri uzman ekipler tarafından başka bir harici firmaya devredilmeden sigortalı kontrolünde yapılır. Sayısız avantajlarımızı sunmak için hep birlikte el ele Sigorta Sektörüne hizmet etmeye talibiz.”

Editör: Hasan Burak Karadeniz