Sigorta Gündemi

İşsiz gençlere iş bulma çalışmalarımız devam edecek

SEDEV Başkanı Tamer Topal, 50 işsiz genci bulup eksper ofislerine yerleştirdiklerini belirtip, gençlere iş bulma çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

SİGORTAMNEWS olarak medya sponsorları arasında yer aldığımız 3. Uluslararası Sigortacılık Fuar ve Kongresi’nde sektörün bütün paydaşlarını ayrı ayrı standımızda ağırladık. Sigorta Eksperleri Dayanışma ve Eğitim Vakfı (SEDEV) Başkanı Tamer Topal, Genel Yayın Koordinatörümüz Veli Karadeniz’e eksperlere yönelik ne tür çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Açıklamalarına sigortacılık haftasını değerlendirerek başlayan Topal, “Sigortacılık haftası ve fuarı, meslek olarak sigortacının tanıtılması anlamında çok güzel düşünülmüş bir organizasyon. Sigortacılık haftası kutlanmaya başlandığı ilk yıllarda Taksim Meydanı'ndan Galatasaray Lisesi'ne kadar bir yürüyüş organize edilmişti. O yürüyüşte pankartlar hazırlanmıştı, broşürler hazırlanmıştı. Biz eksperler olarak derneğimizin organizasyonuyla ailelerimize katılmıştık ve o yürüyüşü tamamlamıştık. Orada halkla, vatandaşla, iç içe olarak sigortacılığı tanıtmıştık, broşürler dağıtmıştık. Dolayısıyla orada vatandaşın sigorta bilincini birebir olarak sıcak temas yaparak anlatmaya çalıştık. Ama ben burada şunu gördüm bugün, böyle bir sıcak temas pek fazla yaşandığını göremedim. Ancak tabii ki günümüzün dijital medyası, sosyal medyası yardımıyla buradaki ortam vatandaşa yansıtılacağını düşünüyorum. Ama bundan sonraki organizasyonları halkla daha iç içe yapılırsa daha iyi olacak, kanaatindeyim” dedi.

SEDEV’in yapmış olduğu faaliyetlerden de bahseden Topal, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Sigorta Eksperleri Dayanışma ve Eğitim Vakfı, 1995 yılında İstanbul'da kuruldu. Kuruluş amacı başta eğitim ve sosyal dayanışma aktivitelerini yürütmek, sigorta eksperleri arasında kaynaşmak, sosyalleşmek, eğitim alanında bir takım projelere imza atmak. Tüm sigorta eksperlerine hizmet verme arzusunda olan bir vakıfız. Dolayısıyla biz göreve geldikten sonra çeşitli sosyal aktiviteler, çeşitli etkinlikler yapmaya başladık. Meslektaşlarımızı bir araya getirmenin çabası içerisinde olduk. Bunun akabinde ‘HAP’ eğitim dediğimiz eğitimler organize etmeye başladık. Tabii ki pandeminin getirmiş olduğu eğitim anlayışının değişmesiyle eğitimleri uzaktan tertip ettik. Bu tür eğitimlerle meslektaşlarımıza ulaşma çabası içerisinde olduk. Ve bu süreç içerisinde devamlı şekilde yenilikler oluşturmaya devam ediyoruz.”

Eksper ofislerinin büro personel ihtiyacını karşılamak adına ofis elemanı yetiştirme eğitimleri organize ettiklerinin altın çizen Topla, “Ofis elemanları konusunda çok güzel bir organizasyona imza attık. Eksper ofislerinin ihtiyacı olan büro elemanını yetiştirmek amacıyla bir eğitim başlattık. Türkiye çapında 300 başvuru aldık. Genç, işsiz ve sigortacılık mesleğini sevmek gibi kriterlerimiz vardı. Bu kriterlere uyan 50 gence 15 gün boyunca on-line eğitimler verdik. Eğitim sonunda bu 50 gencimizi iş sahibi yaptık” diye konuştu.

Projeyi genişleterek gençleri iş sahibi yapmaya devam edeceklerini söyleyen Topal konuşmasını şöyle sürdürdü: “Önümüzdeki günlerde tekrar böyle bir projeye daha imza atmayı düşünüyoruz. Zorlu bir süreç, kolay bir süreç değil. Uğraşmak lazım. Bunun müfredatı şu anda bizde hazır. Bu konuda çalışmalarımız devam edecek.”

RÖPORTAJIN VİDEOSU İNSTAGRAM SAYFAMIZDA