Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu’nun istifası, sabah saatlerinden itibaren sigorta sektörünün bir numaralı gündem maddesi oldu.

Sezon sonu itibariyle yatlarda alınması gereken önlemler Sezon sonu itibariyle yatlarda alınması gereken önlemler

Özellikle, adeta bir kangren haline gelmiş olan trafik sigortasında önemli hamleler yapan Eroğlu’ndan sonra durum ne olacak?

Devlette devamlılık esastır düsturu içinde yeni başkan, Eroğlu’nun projelerini devam ettirecek mi?

En önemli soru ise SEDDK’nın yeni başkanı kim olacak? Başka bir deyişle Türk sigortacılığının düzenleyici ve denetleyici kurumunun kaptan köşkünde kim oturacak?

İşte bu soru, sigorta kulislerinde ağızdan ağıza, kulaktan kulağa dolaşıp duruyor.

SİGORTAMNEWS olarak iki ismin ön plana çıktığını tespit ettik. Her iki isim de SEDDK’nın içinden…

SEDDK'ya başkan olarak, kurumun ikinci başkanı pozisyonunda bulunan Davut Menteş'in ya da SEDDK'ya danışmanlık hizmeti veren Mete Güler'in atanması bekleniyor.

Şu anda SEDDK’nın vekaleten Başkanlığını Yürüten Davut Menteş’in Başkan olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Tabii bunların hepsi kulis bilgisi. Başkanlığa Mete Güler mi gelir, yoksa sürpriz bir isim çıkar mı? Gelişmeler için SİGORTAMNEWS’i takip etmeye devam edin.

DAVUT MENTEŞ KİMDİR?

SEDDK İkinci Başkanı olan Davut Menteş, lisans derecesini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümünden aldı. Davut Menteş, iş hayatına MÜSİAD Akademide iş dünyasına yönelik eğitim faaaliyetleri organizasyonu ile başlamış, ardından denetim-danışmanlık sektörü ile devam ederek, SMMM ve başdenetçi unvanları ile bu alanda 5 yıl çalışmıştır. Akabinde, hızlı tüketim, gayrimenkul, tekstil ve yenilenebilir enerji sektörlerinde yaklaşık 15 sene üst düzey yöneticilik yapmıştır. 2018 yılı başında girdiği sigorta ve özel emeklilik sektöründe, Bereket Sigorta ve Bereket Emeklilik şirketlerinde; mali işler, finans, hukuk ve bilgi teknolojileri fonksiyonlarının yanı sıra, bütçe-raporlama, kurumsal iletişim ve destek hizmetlerinden sorumlu genel müdür yardımcısı olarak görev yapmakta iken 7 Temmuz 2022 tarihinde SEDDK ikinci başkanı olarak atanan Davut Menteş, İngilizce bilmekte olup evli ve 1 çocuk babasıdır.

METE GÜLER KİMDİR?

Mete Güler, 1979 yılında Ankara’da doğdu. Lisans eğitimini 2001 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nde tamamladı. 2003-2006 yılları arasında Maliye Bakanlığı’nda Gelir Uzman Yardımcısı olarak çalıştı. 2006 yılında Sigorta Denetleme Kurulunda Sigorta Denetleme Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı ve 2009 yılında Sigorta Denetleme Uzmanı olarak atandı. Mete Güler, 2018 yılında ise Sigorta Denetleme Kurulu Başkanı oldu. Evli ve bir çocuk babası olan Mete Güler iyi derecede İngilizce biliyor.

Editör: Veli Karadeniz