SİGORTAMNEWS / BÜLTEN

Kadın Sigortacılar Derneği’nin (KASIDER) yeni projesi ‘Öğrenci Kardeşim Projesi’, Sigortacılık Haftası’nda (1 Ekim 2024) başlayacak. Programın ilki 2020 yılında gerçekleştirilmiş ve büyük ilgi görmüştü.

KASIDER’den yapılan açıklamada “Sigorta sektörünün ve kadın sigortacıların gelişimine sürekli katkıda bulunacak program, sektörün tecrübeli sigorta yöneticilerinin mentorluğunda daha da güçlenerek, dernek misyonu doğrultusunda, sigortacılık kültürünü, deneyimleri ve bilgileri paylaşabilmenin kadın aday sigortacılara katkısı çok büyük olacaktır” denildi.

KASIDER Başkanı Sema Tüfekçiler ise “Programın sigorta sektörünün deneyimli profesyonellerinin, sektör dinamiklerine dair içsel bilgileri ile mesleki bilgi birikimlerini, kadın yönetici adaylarıyla paylaşmaları amacıyla, birbirlerini destekleyen ve birbirlerinin çalışmalarına katma değer sağlayan bir danışmanlar ağı oluşturmayı ve kadınlarımıza bu amaçta destek vermeyi hedeflediğini” söyledi.

Programın koordinasyonunu sağlayan Proje Başkanı Özlem Karacaoğlu da projeyle ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Bu yıl dördüncü sınıfta öğrenim gören öğrenci kardeşlerimizin mentorlük misyonunu GIG Sigorta Kadın Yöneticilerimiz yapacak. Öncelikle GIG yönetimine bu duyarlılıkları ve liderlikleri için sonsuz teşekkürlerimizi sunmak isteriz. Bir yıl sürecek olan bu yolculukta öğrencilerimize ve yöneticilerimize bol şans diliyorum. Bu özel program  sayesinde, seçilen kız öğrencilerimiz  kariyer planlamalarında yol gösterici olacak bir mentorluk programına dahil edilecekler. Öğrenciler, kampüsten ofise uzanan bu önemli yolculukta sektörün deneyimli isimlerinden kariyer desteği alacaklar.”

Patlamanın tüm zararını sigorta karşılayacak Patlamanın tüm zararını sigorta karşılayacak

Gençlerin Yolunu Aydınlatmak Boynumuzun Borcu

KASIDER Başkanı Sema Tüfekçiler program ile ilgili olarak, "Ülkemizin ve sektörümüzün geleceği için gençlere yatırım yapmak bir zorunluluk değil, bir onurdur. Teknolojinin ve koşulların hızla değiştiği dünyamızda, gençlerin yolunu aydınlatmak boynumuzun borcudur. Sigortacılık bölümünde okuyan genç kızlarımıza mentorluk yaparak, kariyerlerine uzanan yolculuklarında onlara sağlam bir köprü oluşturuyoruz. Bizler, bundan büyük bir gurur ve mutluluk duyuyoruz" dedi.

Tüfekçiler, "Yeni nesillere güvenim tam. Önemli olan bizim, hızla değişen zamana uyum sağlayabilmemiz. Tecrübemizi, bu uyum sayesinde yeni nesiller ile paylaşabiliriz. Dernek olarak, sektörümüzün aydınlık geleceği için çalışmaya ve projeler üretmeye devam edeceğiz" diye ekledi.

Sektörde Kadınlarımızın Gücü Artıyor

Kadın Sigortacılar Derneği, “Ne mutlu 'Sigortacıyım' diyen bir gençlik için” mottosu ile hareket ediyor ve sektörde kadınların sayısını ve etkinliğini artırmak için çeşitli projeler geliştiriyor. Dernek, genç yeteneklerin sektöre kazandırılması ve sektörde kadın liderlerin sayısını artırmak için de aktif rol almaya devam ediyor.

Bu yıl program destekçisi GIG Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Ayşe Gardet ise “Kadınlara kalıcı destek sağlayabileceğimiz projelerde yer almak bizler için çok önemli. Tek seferlik yardımlar yerine, gençlerin kariyer haritalarını çizerken kullanabilecekleri ve umarım ki uzun yıllar başvurabilecekleri birer canlı rehber olarak, onlara ilham verebilme, ışık tutabilme fikri çok güzel. Biz yolun başındaki genç kadınlarla deneyimlerimizi paylaşırken, eminim onlar da bize yeni ve pırıl pırıl perspektifler açacak. KASIDER’e kadınlar için yürüttükleri bu sabırlı, emekle  dolu, güzel projeleri için tüm sektör adına teşekkür ediyorum” şeklinde açıklama yaptı.

Editör: Yaren Akkuş