Daha kişiselleşmiş hizmet, daha hızlı operasyon ve daha fazla memnuniyet ölçümü için sigorta acentelerinin müşteri odaklı teknoloji yatırımları yapması gerektiğini söyleyen Monopoli Sigorta CEO’su ve Kurucu Ortağı Erol Esentürk, “Ayrıca müşterilerine hızlı erişim sağlayabilecekleri ve ihtiyaçlarına hızlı çözümler sunabilecekleri dijital kanallarını geliştirmeli, çalışanlarını müşteri odaklılık ve iletişim becerileri konusunda sürekli olarak eğitmeli ve geliştirmelidirler. Ve de müşterileriyle proaktif bir iletişim stratejisi benimseyerek onlarla sigorta kapsamıyla ilgili güncellemeler veya risk yönetimi tavsiyeleri gibi konularda düzenli olarak iletişim kurmaya özen göstermelidirler” dedi.

Esentürk, “Biz de gerek Müşteri Memnuniyeti Departmanımız, gerek kendi bünyemizde oluşturduğumuz Monopoli Akademi, gerekse de son bir yıldır ciddi yatırımlar yaptığımız İş Geliştirme ve Dijital Kanallar Direktörlüğümüz sayesinde bu alandaki çalışmalarımıza tam hız devam ediyoruz. Önceliğimiz günümüz yeniliklerine ayak uydurarak müşteri memnuniyetini artırmak için sürekli olarak iş süreçlerimizi gözden geçirip, gerektiğinde iyileştirmeler yapmaya devam etmek. Böylelikle, müşteri odaklı acentelik kavramı kapsamında, sigorta sektöründe müşteri memnuniyetini artırmak ve sektöre değer katmak için önemli bir rol oynadığımızı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

BİZİM ÖNCELİĞİMİZ MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ

Yaptıkları tüm çalışmalarda müşteri memnuniyetinin öncelikli olduğunu ifade eden Esentürk, şunları söyledi: “2020 yılının son aylarında kurmuş olduğumuz Müşteri Memnuniyeti Departmanımızla, titizlikle çalışmalarımızı sürdürmekte ve sadece satış anında değil satış sonrasında da sigortalılarımıza destek vermekteyiz. Monopoli Sigorta olarak müşterilerimize özel çözümler sunarak, onların güvenini kazanmayı, memnuniyetlerini artırmayı ve uzun vadeli ilişkiler kurmayı amaçlıyoruz. Bunun için uzman ve köklü kadromuzla önceliğimiz riskleri doğru analiz etmek, sigorta bedellerini belirleme konusunda profesyonel danışmanlık vererek, doğru sigorta bedeli üzerinden poliçe yapılmasını sağlamaktır. Detaylı bir şekilde yapılan raporlama, müşterinin karşılaştırma yapmasına olanak verir. Böylelikle poliçe içeriklerini doğru tespit edip en uygun fiyat teklifini sunmak için çalışmalar yaparız.”

DDTSS’nin geliştirilmesi için paydaşlara da roller düşüyor DDTSS’nin geliştirilmesi için paydaşlara da roller düşüyor

Esentürk, şöyle devam etti: “Buna ek olarak poliçe dönemi içerisinde de değişen enflasyon ve kur koşullarına göre bedel ve içerik güncelleme konusunda danışmanlık veriyoruz. Örneğin kurumsal müşterilerimize verdiğimiz danışmanlık hizmeti kapsamında, rapor hazırıyoruz. Hazırlanan bu rapor; gerçekleşmesi halinde işletmeye zarar verebilecek risklerin, mümkün olduğunca tespit edilmesi, bu risklerin oluşmasına yol açabilecek, katkıda bulunabilecek zayıflıkların azaltılması ve hatta mümkünse yok edilmesi için alınması gereken önlemlerle ilgili rizikoda yapılması gereken iyileştirmelerin bilgilendirilmesi amacıyla düzenleniyor. Bu sayede biz de sigortalının riskini doğru bir şekilde algılamasını sağlıyor, olası riskleri, risk gerçekleşmeden tespit edip bertaraf etme konularında danışmanlık vermiş oluyoruz.”

Editör: Hasan Burak Karadeniz