Hasan Burak Karadeniz / SİGORTAMNEWS

Oba Makarna’nın Sakarya Hendek’teki fabrikasındaki patlama ve yangın dikkatleri bir defa daha işyeri sigortalarına çekti. Kazada 1 çalışan vefat ederken 6’sı ağır 30 kişi de yaralanmıştı.

Oba Makarna’dan Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan ‘Özel Durum Açıklaması’nda, fabrikanın kâr kaybı da dahil olmak üzere Tam Kapsamlı Sigorta Poliçesi’nin bulunduğu bildirildi.

“Elim kazada bir çalışma arkadaşımızı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz” denilen açıklamada, “15.09.2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformunun ‘Haber ve Söylentilere İlşkin Açıklama’ ve 16.09.2024 tarihinde Kamuyu aydınlatma Platformunun ‘Özel Durum Açıklamaları -Genel’ şablonlarından yapmış olduğumuz bildirimlerimize istinaden; Oba Makarna Sakarya Hendek fabrikamızda 15.09.2024 günü meydana gelen elim kazada bir çalışma arkadaşımızı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz.  Yaralılarımızdan bir kısmının tedavisi tamamlanmış olup, tedavisi devam eden 13 hastamızın süreci yakından takip edilmektedir. Önceliğimiz yatan hastalarımızın bir an önce sağlığına kavuşmasıdır” vurgusu yapıldı.

Hasar tespiti için sigorta şirketinin ekspertiz ve hasar tespit çalışmaları devam ettiği bilgisinin verildiği açıklamada, “Fabrikamızın yeniden faaliyete geçebilmesi için alınması gereken tedbirler ve yapılması gereken işlemler ile ilgili olarak sigorta şirketinin hasar tespit çalışmalarının kesinleşmesi beklenmektedir. Fabrikamızın kâr kaybı da dahil olmak üzere Tam Kapsamlı Sigorta Poliçesi bulunmaktadır. Kesin olmamakla birlikte, tesisimizin olağan üretim faaliyetlerine 3-6 ay arasında başlanabileceği öngörülmektedir. Diğer taraftan patlamanın sebep olduğu hasarın mali boyutuna ilişkin tahminleri ve/veya bilgileri, belirlendiğinde ivedilikle paylaşıyor olacağız. Kamuoyunun bilgilerine sunarız” deniliyor.

‘Haksız rekabeti biz acenteler kabul etmiyoruz’ ‘Haksız rekabeti biz acenteler kabul etmiyoruz’

Oba Makarna’dan yapılan açıklamada patlamanın toplam üretime etkisinin yüzde 35, ticari faaliyetlere ve toplam satışa etkisinin de yüzde 30 civarında olduğu vurgulanıyor.

Editör: Hasan Burak Karadeniz