Sigorta Gündemi

Sigortacılık her yerde siz her yerdesiniz

3. Uluslararası Sigortacılık Fuar ve Kongresi’nde AXA Türkiye CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yavuz Ölken, sigortamnews’e teşekkür etti.

Medya sponsorları arasında yer aldığımız 3. Uluslararası Sigortacılık Fuar ve Kongresi’nde sigorta sektörünün önde gelen isimleriyle röportaj gerçekleştirme fırsatı bulduk. Türkiye Sigorta Birliği (TSB) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iş birliğiyle Antalya’da 3-5 Ekim tarihleri arasında düzenlenen fuarda AXA Türkiye CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yavuz Ölken, Genel Yayın Yönetmenimiz Veli Karadeniz’e özel açıklamalarda bulundu.

Sözlerine sigortamnews’e teşekkür ederek başlayan Ölkem, “Önce Sigortamnews’e teşekkür ederim. Yani Veli-Sevil ikilisi her yerde… Bir kere sigortacılık her yerde, siz her yerdesiniz. Ben iki gün önce İstanbul’daki sempozyumda da sizi gördüm, büyük ilgiyle katılıyorsunuz. Her etkinlikte sigorta sektörünün yanındasınız. Bir kere bence bu çok kıymetli. Çünkü Sigorta Haftası sadece sigortacıların değil, sigorta ekosistemindeki bütün paydaşların haftası. Bu manada sizin de haftanız kutlu olsun. Gerçekten çok kıymetli işler yaptığınızı söylemek zorundayım. Gönülden yapıyorsunuz. Bunu da kişisel olarak çok takdir ediyorum” dedi.

Sigorta Haftası'yla ilgili de görüşlerini paylaşan Ölkem şunları söyledi: “Sigorta Haftası gelişiyor. Her gün üstüne koyarak gitmeye çalışıyoruz. Sigorta Haftası sempozyumla başladı, fuarla devam ediyor. İki gün İstanbul'da, iki gün burada. Tabii ki farklı bakışlar olabilir, tabii ki farklı algılamalar olabilir. Ama bu organizasyonların temel hedefi farkındalığı yaratmak. Sigortanın tabana yayılması için de daha çok insanlar ve daha çok kitleyle buluşmak. Sigortacılığın kendi içinde temel konuları var. İstanbul'daki sempozyum, buradaki fuar etkinliğinde bütün toplantılarda önce sigorta şirketleri ve acenteler, aracılar, ekosistemdeki tüm paydaşlar, buna eksperler, diğer çözüm ortakları, hepsinin temel sorunlarını anlamaya ve dinlemeye çalışıyoruz.”

Sigorta acentelerinden fuara daha çok katılım beklediğini vurgulayan Ölken, “Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme Denetleme Kurumu'nun ilgisi çok güzel. Odalar Borsalar Birliği, Sanayi Ticaret Odalarından katılım, Eksperler Derneğimizden katılım oldu. Bunlar bizi çok mutlu etti açıkçası. Acente katılımını biraz daha fazla beklediğimi söylemem lazım. Özellikle Fuar kısmı için bunu söylemek istiyorum. Ama temelde şunu görüyorum. Bugünün temel problemlerini tartışmakta ve bunların üzerine gitmekte bir kaldıraç bu etkinlikler” diye konuştu.

Ölken, “Bir şeyleri daha yapmamız, değiştirmemiz lazım düşüncesindeyim. Özellikle gelecek konusunu çok dikkate almıyoruz. Yani daha çok geleceği konuşmamız lazım. Sigortacının rolünün yeniden tanımlanması konusunda daha farklı şeyleri ortaya koymamız lazım geliyor. Eminim bundan sonraki yıl ve yıllarda biraz daha buralara odaklanacağız. Tabii günün konjonktüründe bitirilmesi gereken, atılması gereken adımlar var. O adımları tamamlamak durumundayız. Onlar tamamlandıktan sonra da mutlaka adım adım daha farklı bir sigorta ekosistemini yaratacağız. Bugüne bakalım ve teşekkür edelim. Önümüzdeki yıl için bugünden hazırlanmaya başlayalım” vurgusu yaptı.

AXA Türkiye CEO'su Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yavuz Ölken'e sigortamnews'le ilgili görüşleri için teşekkür ediyoruz.

Haberin videosunu sigortamnews'in sosyalmedya hesaplarından izleyebilirsiniz.