SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, Istanbul Fintech Week organizasyonuna katıldı. Dijital dönüşümü, yeni iş modellerinin ve yenilikçi ürünlerin gelişmesi olarak gördüklerini söyleyen Eroğlu, bu sayede penetrasyon oranının artırılması için önemli bir fırsat alanı oluştuğunu vurguladı.

PENETRASYONUN ARTIRILMASI İÇİN…

Eroğlu, “Dijital dönüşümü sadece konvansiyel süreçlerin dijitale taşınması ve kâğıtsız ortamın tesisi olarak değil, kuşak değişiminin getirdiği yeni davranış kalıplarını ve teknolojik değişimin yıkıcı etkilerini dikkate alarak müşteriyi doğru zamanda doğru yerde, doğru ürünle kuşatan yeni iş modellerinin ve yenilikçi ürünlerin oluşturulması olarak görüyoruz. Ülkemizdeki düşük penetrasyon oranının artırılması için dijital dönüşümü önemli bir fırsat olarak değerlendiriyor ve bunu artırmak için destekliyoruz” dedi.

İKİ YENİ TANIM

Sigorta sektörünü yakından ilgilendiren açıklamalar yapan Eroğlu, “Bu anlamda düzenleyici ve denetleyici kurum (SEDDK) olarak, regülasyon altyapısını dijital sigortacılığa uçtan uca uyumlaştırmak temel hedefimiz olup, dijital sigorta şirketi ve servis sigortacılığı tanımlarına mevzuatımızda yer vermeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Unico Sigorta’dan çocuklara özel güvence: İlk Sigortam Unico Sigorta’dan çocuklara özel güvence: İlk Sigortam

Eroğlu’nun konuşmasının ardından sigorta teknolojilerindeki son gelişmeler, sektörün üst düzey yöneticilerinin katıldığı geniş spektrumlu oturumda ele alındı.

Editör: Yaren Akkuş