Sigorta Gündemi

Sigortacılıkta Risk Yönetimi Birimi Şart

Antalya’da bu yıl üçüncü kez düzenlenen Uluslararası Sigortacılık Fuarı ve Kongresi’nde Türkiye’nin önde gelen sigorta firmaları bir araya geldi.

Sektörünün önemli oyuncularından Magdeburger Sigorta’nın standı, şirketin Genel Müdür’ü Ceyhan Hancıoğlu’nun da katılımıyla iş ortakları ve sigortalıları tarafından yoğun ilgi gördü.

Fuar, firmaların üst düzey yöneticilerinin katıldığı, sektörü ilgilendiren çeşitli konularda panellere de ev sahipliği yaptı. Hancıoğlu, bu çerçevede düzenlenen “Endüstriyel Risklerin Yönetiminde Önleyici Sigortacılık Uygulamaları” konulu panelde, sigorta sektöründeki eğitim eksikliklerine ve risk yönetimi konusundaki farkındalığın önemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hancıoğlu panelde, sektördeki profesyonellerin risk algısı ve yönetimi konusunda yeterli eğitim almadığını belirterek “Sektördeki standartlar yetersiz bir durumda. Her şirketin kendi risk yönetim birimine sahip olması gerekiyor." şeklinde konuştu.

Ceyhan Hancıoğlu, sektördeki standartlarının geliştirilmesi için çok yönlü çalışmalara ihtiyaç duyulduğuna dikkati çekerek, sektörün daha sağlam bir yapıya kavuşması için sektördeki farklı oyuncular arasında iş birliği ve iletişimin artırılması gerektiğini vurguladı. Bu tür iş birlikleri sayesinde sağlam bir sigorta yapısı oluşturulabileceğini belirten Hancıoğlu “İyi uygulanan ve sigorta şirketleri ile iş birliği yapan bir anlayış, sektörün geleceği için önemli bir kapı aralayacaktır. Bu gelecek için atılmış en rasyonel adımlardan birisi olacaktır.” ifadelerini kullandı.

“MAGİ” İLK DEFA GÖRÜYE ÇIKTI

Magdeburger Sigorta’nın yeni maskotu “MAGİ” de ilk defa söz konusu fuarda sahaya indi. Kısa sürede herkesin ilgi odağı haline gelen ve çok sevilen MAGİ, kendisiyle aynı kareye girmek isteyen katılımcıları kırmayarak bol bol fotoğraf çektirdi.

SİGORTAMNEWS’E ÖZEL AÇIKLAMA

Fuarın medya sponsorlarından Sigortamnews stadını ziyaret eden Magdeburger Sigorta Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu, Genel Koordinatörümüz Sevil Gümrükcü’ye özel açıklama yaptı.

Üçücüsü düzenlenen fuarı baştan beri takip ettiğini ve destelediğini belirten Hancıoğlu, “Fuar fikrine gerçekten çok inanıyorum. Gördüğüm kadarı her sene üstüne koya koya gidiyor. İlk sene belki çok, belki ilk olduğu için çok kalabalık ve ihtişamlı oldu esasında. İnşallah o havayı tekrar yakalarız. Geçen sene gardımız biraz düştü. Sanki katılım biraz azdı. Ama bu sene görüyorum ki ilk seneye yakın bir katılım ve heyecan var. TSB, SAİK ve TOBB’un destekleriyle daha iyi bir katılım görüyorum. Bu yüzden çok mutluyum. Çünkü böyle ortamlar çok keyif aldığımız ortamlar bizim için. Özellikle iş ortaklarımız, acentelerimiz, dostlarımız, meslektaşlarımız, rekabette olduğumuz sigorta şirketleri, yöneticiler, arkadaşlar. Artı çok çok da önemlisi ki bu sene özel bence ilave en iyi yapılan şey vatandaşlara yani sigortalılarımıza veya potansiyel sigortalılarımıza açılmış bir fuarımız var. Ben bu açıdan çok kıymetli buluyorum” dedi.

Hancıoğlu, “İnşallah bundan sonraki senelerde müşterilerimizin katılımı daha çok olur. Neden biliyor musunuz? Biraz ben bu sigortayı anlatma konusunda takıntılıyım. Yeteri kadar vatandaşlarımıza sigortayı, sigortacılığı, sigortacıları anlattığımızı düşünmüyorum. O yüzden katılım artmalı, vatandaş gelmeli, insanlar gelmeli, sormalı. Dertleri, şikayetleri, memnuniyetlerini anlatmalı. Çünkü ben günlük hayatımda bunları yaşıyorum, çok da keyif alıyorum. Çat kapı gelen müşterilerim var benim. Tanımadığım ama teşekküre gelen temennisi olan, şikâyeti olan, bu çok kıymetli bir şey” diye konuştu.

Hancıoğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Magdeburger iyi gidiyor çok şükür. Biz bir sene önce yaklaşık yola çıktığımızda ne dediysek onun arkasındayız. Ve adım adım da hep baştan beri söylerim, sigortacılık sabır ve zaman işi diye. Sabrederseniz, iyi yaptığınız işlerin, attığınız tohumların karşılığını zaman içinde görüyorsunuz. Biz çok şükür geçen ay itibariyle bunun karşılığını almaya başladık. Kâr-zarar dengemizi oturttuk ve zaten müthiş bir acente teveccühümüz var. İş ortağı teveccühümüz var. Burada yüzlerce acentemiz de hatta acentemiz olmayan bir sürü dostumuzla fotoğraf çektiriyoruz, sohbet ediyoruz. Bence en kıymetli tarafı bu. Ne güzel. Biz birbirimize lazımız. Biz de size sigorta sektörüne sağladığınız katkılardan dolayı teşekkür ederiz.”

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ