Türkiye sigorta sektörünü oluşturan tüm paydaşlar, Türkiye Sigorta Birliği’nin (TSB) düzenlediği Arama Konferansı’nda bir araya geldi. Radisson Blu Vadi İstanbul’da 18-19 Eylül 2024 tarihleri arasında düzenlenen konferansta, sektörün yönünün belirlenmesi ve 2024-2029 yıllarını kapsayacak 5 yıllık stratejisi detaylı bir şekilde ele alındı.

TSB’nin sosyal medya hesaplarından konferansla ilgili yapılan paylaşımda, “Sigorta sektörünün geleceğini şekillendirmek için önemli bir adım attık. 18-19 Eylül 2024 tarihlerinde Radisson Blu Vadi İstanbul’da düzenlediğimiz 2 günlük ‘Arama Konferansı’nda, Prof. Dr. Oğuz N. Babüroğlu liderliğindeki ARAMA ekibiyle sektör paydaşlarımız bir araya geldi” denildi.
TSB’nin paylaşımında ayrıca, “Geleceğe yönelik stratejiler geliştirmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte, sektörün yönünü belirlemek için değerli görüşler ve fikirler paylaşıldı. Bu güzel etkinliğe katılan, başta regülatör kurumumuz SEDDK’nın Başkanı ve ekibine, şirket genel müdürlerimize, paydaş kurumlarımızın liderlerine, ekosistemimizde yer alan tüm meslek örgütü ve kurumların temsilcilerine teşekkür ederiz! Birlikte daha güçlü bir sigorta sektörü için çalışmaya devam edeceğiz” vurgusu yapıldı.

Arama11

TSB Başkan Yardımcısı Ahmet Yaşar, konferansın ilk gününde detaylı bir sunum yaparak, sektörün durumunu anlattı.

TSB Genel Sekreteri Özgür Obalı da yine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Çok güzel ve katılımlı herkesi kapsayan bu organizasyonda çok değerli çıktılar elde ettik. Katkı sağlayan ve lütfedip zaman ayıran tüm paydaşlarımıza ve değerli sektör yöneticilerine Teşekkür ederim. Yapacak çok şey var” dedi.

DDTSS’nin geliştirilmesi için paydaşlara da roller düşüyor DDTSS’nin geliştirilmesi için paydaşlara da roller düşüyor

Obalı, paylaşımında “İlk not aldığımız ev ödevleri” diyerek, şunları sıraladı:
- Sigortayı vatandaşa dost yapmak.
- Vatandaşı ve Devleti sigortaya dost yapmak.
- Bunun için önce çocuklarımıza okulda sigortayı öğretmek, bu konuda MEB in kapısını çalmaya devam edeceğiz.
- Güçlü sektör için zarar üreten etkenleri ve aracıları ortadan kaldırmak.
- Daha hızlı ve somut çözüm üretebilmek için bankacılık kanunu benzeri kapsayıcı bir sigortacılık kanunu çıkarmak.
- Sektör paydaşları ile daha sık iletişimde olacağımız Türkiye Sigorta Patformu’nu oluşturmak.
- Zorunlu tarifelerin olmadığı bir dünyada faaliyet göstermek.

Obalı, paylaşımını “Durmak yok yola devam…” vurgusuyla tamamladı.

Editör: Sevil Gümrükçü