SİGORTAMNEWS / DERLEME

Son dönemde yapay zekâ, iş dünyasında köklü değişimlerin habercisi olarak öne çıkıyor. Peki, yapay zekâ gerçekten iş sahalarını yok mu edecek, yoksa iş gücünü geliştirmenin yeni bir yolu mu olacak?

Yemek sipariş eder gibi kapıda araç onarımı! Yemek sipariş eder gibi kapıda araç onarımı!

Ticari alacak sigortacılığında dünyanın lider şirketi olarak gösterilen Allianz Trade, yayınladığı raporda yapay zekâ ile sigorta sektörünü incelemiş. Allianz Trade’nin “Yapay zekâ sigorta sektörünü nasıl dönüştürecek?” başlığıyla linkedin hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

Allianz Trade uzmanları tarafından hazırlanan raporda, özellikle sigorta sektöründeki iş kaybı korkularının abartılı olduğu belirtiliyor. Sigorta sektörü, yapay zekâ sayesinde veri odaklı yapısını güçlendirme ve verimliliği artırma potansiyeline sahip.

Yapay zekâ ile öngörücü analiz, büyük veri analitiği ve risk tespit hizmetlerinde devrim yaratılabileceği vurgulanıyor. Raporda, verimlilikte yüzde 0.6’lık bir artışın işgücünde sadece yüzde 1’lik bir azalma ile sonuçlanacağı öngörülüyor. Ayrıca, yapay zekânın çalışanları geliştirmek ve becerilerini artırmak için kullanılması gerektiği ifade ediliyor.

Otomasyon ile müşteri deneyiminde devrim, çalışan gelişimi şart

Otomasyon süreçlerinin müşteri hizmetlerinden dolandırıcılık tespitine kadar pek çok alanda iyileştirme sağlayabileceğine dikkat çekilen raporda, yapay zekânın maliyet düşürmekten ziyade yeni müşteri deneyimleri yaratmak için kullanılmasının önemli olduğu vurgulanıyor. Yapay zekânın sadece iş kaybı yaratacağına dair endişeler yerini, çalışanları geliştirme ve yeni iş alanlarına hazırlık yapma gerekliliğine bırakıyor.

Sonuç olarak, yapay zekâ iş dünyasında büyük bir dönüşümü başlatmış durumda. Önemli olan, bu dönüşümü çalışanların becerilerini geliştirmek ve yeni iş fırsatları yaratmak için kullanmak.

Editör: Hasan Burak Karadeniz