Yapay zekânın sigorta sektöründeki etkileri Yapay zekânın sigorta sektöründeki etkileri

SİGORTAMNEWS HABER MERKEZİ

Polonya’nın başkenti Varşova’da sigorta acentelerini yakından ilgilendiren bir toplantı düzenlendi. Avrupa Sigorta ve Finansal Aracılar Federasyonu’nun (BIPAR) her yıl düzenlediği toplantının sonuncusu 19-21 Haziran tarihleri arasında yapıldı. Toplantıya 21 ülkeden 34 acente derneğinin 100 temsilcisi katılırken, Türkiye’yi ise TOBB SAİK Başkan Yardımcısı ve İTO Sigortacılık Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Özgür Yılmaz temsil etti.

BIPAR’ın sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda “Genel kurul toplantımız, acente portföylerinin devralınması ve acente eğitimleriyle ilgili farklı uygulamaları tartışmak için iyi bir fırsat oldu” denildi.

TOBB SAİK Başkan Yardımcısı ve İTO Sigortacılık Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Özgür Yılmaz da yine sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda “Genel kurulun önemli gündem maddelerinden bazılarını özetlemek istiyorum” diyerek şu bilgileri verdi:

Ozgur1
-Emekli sigorta acentelerinin portföylerinin mevcutta faal olan acentelere yada sigorta şirketlerine devir koşullarının değerlendirilmesi.
-Araç sigortalarında penetrasyon artışı için yapılabilecekler.
-Sigorta şirketlerinin mevcut ürünleri konusunda sigorta acentelerine eğitim vermelerinin önemi.
-Yeni sigorta ürünleri.
-Tüketici eğilimleri.
-Finansal piyasanın işleyişine ilişkin eğitim ve bilgilendirme çalışmalarının yürütülmesi.
-Mali piyasa denetimine ilişkin yasal düzenleme taslaklarının hazırlanması.
-Uzun vadeli risk beklentileri; hava olayları, doğal kaynakların kıtlığı. 
-Banka sigortacılığı.
 Yılmaz, “Türkiye’ye döndükten sonra yapacağımız istişare toplantılarında bu programın detaylarıyla ilgili meslektaşlarımıza ayrıca bilgilendirme yapmaya çalışacağım” vurgusu da yaptı.

Editör: Yaren Akkuş