Sigorta Gündemi

Doç.Dr.Hakan Özcan: Poliçe fiyatları artıyor çünkü…

Genel Sigortacılar Derneği (GESİD) Başkanı ve Sigorta Akademisyeni Doç.Dr. Hakan Özcan, poliçe fiyatlarının artışının başlıca sebebini açıkladı

O bir sigortacı… O bir dernek başkanı… O bir sigorta akademisyeni… Ve O bir doçent unvanı almış ilk sigortacı…

Evet, Genel Sigortacılar Derneği (GESİD) Başkanı ve Sigorta Akademisyeni Doç.Dr. Hakan Özcan’dan bahsediyoruz. Özcan’ı medya sponsorları arasında yer aldığımız 3.Uluslararası Sigortacılık Fuarı ve Kongresi’nde SİGORTAMNEWS standında ağırladık.

Konuşmasına fuarda düzenlenen panellere değinerek başlayan Özcan, “Panel konularına baktığımız zaman sektörün ihtiyaç duyduğu hemen hemen her konuya değinilmiş. Müşteriyle direkt ilişkili olan hasar, asistans hizmetleri, müşteri ilişkileri gibi konuların ön planda olduğunu görüyoruz. Tabii ki sigortacılar hasar anında varlar. Sigortacılar müşteriye onların ihtiyaçları ve taleplerine göre davranmak durumundadır” dedi.

Toplumun sigortaya olan ihtiyacının önemli bir sorun olduğuna vurgu yapan Özcan, “Bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi de poliçe fiyatlarının yükselmesi. Ama şirketler de haklı. Çünkü sigortalının elindeki değerin de fiyatı artıyor. Dolayısıyla bu değerlerin bedellerinin artması poliçe fiyatına direkt etki ediyor. Bize en çok fiyat artışlarının sebebi soruluyor. Biz de hep bu cevabı veriyoruz. Elinizdeki malın fiyatı da artıyor” şeklinde konuştu.

Doç.Dr.Hakan Özcan’ın Genel Koordinatörümüz Sevil Gümrükcü’ye verdiği röportajın tamamı Instagram hesabımızda.