Madem ülkemiz sigortacılığı, sigorta öğrencilerinin omuzları üzerinde yükselecek, bu tip toplantıların daha kapsayıcı şekilde yapılması gerektiği kanısındayım.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Sigortacılık Meslek Komitesi’nin geçen hafta son mesai gününde düzenlediği ‘Sigortacılık Sektörü Bilgilendirme Toplantısı’nı takip ettik. Toplantı, İstanbul’da üniversitelerde bankacılık ve sigortacılık eğitimi alan öğrencilere ve eğitim veren hocalara yönelikti. Açılış konuşmasını İTO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Doğan Salman’ın yaptığı toplantının moderatörlüğünü ise İTO Sigortacılık Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Özgür Yılmaz gerçekleştirdi.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) İkinci Başkanı Mehmet Verim, TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Üyesi ve Sigortacılık Meslek (TOBB SAİK) Başkanı Levent Korkut, Türkiye Sigorta Birliği (TSB) İnsan Kaynakları Bölüm Müdürü Seda Uslu ve Türkiye Sigorta Enstitüsü Vakfı (TSEV) Müdürü Şebnem Yalçınkaya toplantının konuşmacıları arasındaydı.

Bu bilgilendirmeden sonra gelelim toplantının ana öznesi olan öğrencilere. İTO’nun 400 kişilik meclis salonu tamamen doluydu. Yani öğrenciler, toplantıya ilgi göstermiş görünüyordu. SEDDK İkinci Başkanı Mehmet Verim, konuşmasının ardından öğrencilere “SEDDK’nın açılımını biliyor musunuz?” şeklinde bir soru yönetti ve bilenlerin parmak kaldırmasını istedi.

Hani şöyle bir hikâye vardır. Ünlü bir hoca üniversitede ilk dersine girer ve öğrencilere “Çıkarın kâğıtları ve üniversiteye girişte kapıda sizi karşılayan ve güleç yüzle size günaydın diyen görevlinin ismini yazın. Tek soru tek cevap. Cevabı doğru yazan benim dersimden peşin peşin geçmiş olacak” der. Ancak kimse doğru cevap vermez.

Verim’in sorduğu soruya da hiçbir öğrenci parmak kaldırmadı. Bankacılık ve sigortacılık okuyan öğrencilerin SEDDK’nın açılımını bilmemesi salonda hayretle karşılandı. TOBB SAİK Başkanı Levent Korkut da havayı yumuşatmak için “Öğrencilerimizin hepsi bizim mesleği seçecek. Yani acente olacaklar. O yüzden kamu tarafını bilmiyorlar” dedi. Ben de Levent Başkan’a “Sorun bakalım SAİK’in açılımını biliyorlar mı?” dedim.

Levent Başkan, İTO Sigortacılık Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Özgür Yılmaz’dan rica etti. Yılmaz, “SAİK’in açılımını bilenler parmak kaldırsın” dedi. Öğrenciler yine sıfır çekti.

Ama artık yaklaşık 400 sigorta öğrencisi, yapmayı planladıkları mesleğin iki önemli kuruluşunu biliyor.

Madem ülkemiz sigortacılığı, sigorta okuyan öğrencilerin omuzları üzerinde yükselecek, bu tip toplantıların daha kapsayıcı şekilde yapılması gerektiği kanısındayım.

Aslında sigortacılığın gelişimi için biz medya mensuplarına da önemli görevler düşüyor. Sigortacılığın kısır döngüsüne takılıp kalmadan, sektörün en ince ayrıntısına kadar yayınlar yapmamız gerektiğine inanıyoruz.

 Sizlerin de bu konudaki düşüncelerinizi öğrenmek isteriz. Düşüncelerinizi yazının altındaki yorum bölümüne yazarsanız, biz de okuyucu ve takşpçilerimizle seve seve paylaşırız.