Sektörden iki saygın isim sayın Sema Tüfekçiler ve Ayhan Çalık’ın 24 Temmuz Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü’mü kutlaması ile evet çok onore oldum.

Önemli gün ve haftaların yanında özel olarak kutladığımız mesleki günlerimiz de var. Mesela 8-14 Nisan tarihleri arasında Sağlık Haftası etkinlikleri yapılırken, spesifik olarak 14 Mart Tıp Bayramı, 14 Mayıs 2017 Dünya Eczacılık Günü, 21- 28 Nisan Ebeler Haftası,  Hemşireler Günü, Sağlık Haftası gibi gün ve haftalar düzenleniyor.

Mesleki olarak sayarsak Öğretmenler Günü, Avukatlar Günü ve Muhasebeciler Günü gibi 10’dan fazla meslek grubunun günü var. 24 Temmuz Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü olarak nitelendiriliyor. Ayrıca 10 Ocak’da Gazeteciler Günü kutlanıyor.

Genel koordinasyonunu gerçekleştirdiğim ve sektörel deneyimlerimi aktararak, danışmanlığını da yaptığım dijital gazetemiz Sigortamnews’a emek vermeye ve duayen gazeteci-yazar sayın Veli Karadeniz’in yanında gazeteciliği öğrenmeye çalışıyorum. Sektörden iki saygın isim sayın Sema Tüfekçiler ve Ayhan Çalık’ın 24 Temmuz Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü’mü kutlaması ile evet çok onore oldum. Ancak kendime, “25 yıldır hiç ara vermeden yaptığım Sigorta Acenteliği mesleğinin bir günü neden yok” diye düşündüm. Hatta çok da üzüldüm

Toplumu aydınlatmaksa evet.

Fayda sağlamaksa evet.

Ülkenin değerlerine teminat vererek milli gelire fayda ise evet, 

Aslında mesleğimiz en az gazetecilik kadar kıymetli ve değerli.

24 Temmuz 2024 Çarşamba günü, saatlerin 12 gongunu vurmasına dakikalar var… İki gün sonra yurt dışına çıkacak bir müşterime seyahat sağlık sigortası hazırlıyorum. Saat 12.00 olmadan poliçesini basmalıyım. İnsanların hayatına bu tip ve benzeri bir sürü katkı sağlıyoruz.

Buradan meslektaşlarıma sormak istediğim şu; bizim yani Sigorta Acenteleri’nin neden özel bir günü yok?

Sigortacılık Haftamız var. Ama o haftanın amacı daha çok sigortanın bilinirliğini ve penetrasyonu artırmak. 18 bini bulan sayımızla Sigorta Haftası içinde belki ayrı bir gün olarak Sigorta Acenteleri Günü olamaz mı?

Sigorta Acenteleri Günü’nün resmî olarak kutlanabilmesi için SAİK Başkanımız Sayın Levent Korkut önderliğinde bir çalışma başlatılmasının yeterli olacağı kanısındayım. Sayın Korkut’un bu konuda elini taşın altına koymaktan geri duracağını sanmıyorum. Mesleğimizle ilgili sayın STK başkanlarımıza ve TÜSAF Başkanımız Sayın Adnan Çelik de bu konuda üzerlerine düşeni yapacaktır.

İlk ben kutlayayım: Sigorta Acenteleri Günümüz Kutlu olsun.

Sevil Gümrükcü/ SİGORTAMNEWS / 25 Temmuz 2024