Sigorta Gündemi

Eroğlu tekzip gönderip suç duyurusunda bulundu

Önceki dönem SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, hakkında yalan haber yayınlayan gazeteye tekzip yazısı gönderdi.

SİGORTAMNEWS / ÖZEL

Mehmet Akif Eroğlu’nun tekzip metni şöyle:

IA Haber internet sitesinde 10.05.2024 tarihinde saat 07:40’ta yayınlanan “SEDDK Başkanı İstifa Ederken 2 Milyon Euro Rüşvet İddiası Ortaya Çıktı” başlıklı yazı, içeriği itibari ile gerçeği yansıtmamakta olup, içeriği itibari ile tamamen gerçek dışıdır. Şöyle ki;

Yazı içeriğinde bahsi geçen iki şirket hakkında verilen kararlar SEDDK eski Başkanı Mehmet Akif EROĞLU’nun görev süresinde alınmamıştır.

Yine yazısı içeriğinde şirketler hakkında verildiği iddia edilen kararlar, kurul üyelerinin o çokluğu ile alınan kararlar olup, SEDDK eski Başkanı Mehmet Akif EROĞLU’nun tek başına aldığı ya da alabileceği kararlar değildir.

SEDDK eski Başkanı Mehmet Akif EROĞLU sigorta sektörü, SEDDK’nın işleyişi ile ilgili görüş farklılıkları nedeniyle kendi isteğiyle görevinden ayrılmıştır.

Ayrıca SEDDK eski Başkanı Mehmet Akif EROĞLU hakkında başlatılmış herhangi bir bakanlık ve Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturması da bulunmamaktadır.

Hal böyleyken gerçeği yansıtmayan ilgili yazı içeriği SEDDK eski Başkanı Mehmet Akif EROĞLU’nun şeref ve haysiyetini ihlal edici nitelikte olması nedeniyle işbu tekzip ve düzeltme metni Basın Kanununun 19. maddesi gereğince yayınlanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

NE OLMUŞTU?

Sözcü Gazetesi ve Sozcu.com.tr’de 10 Mayıs’ta yer alan haberde, SEDDK’nın önceki dönem Başkanı Mehmet Akif Eroğlu hakkında suçlayıcı bir iddiada bulunulmuştu. “2 milyon Euro’luk rüşvet iddiası sigorta sektörünü karıştırdı” başlıklı haber, “Lisans iptali tehlikesiyle karşı karşıya olan iki sigorta şirketi Eroğlu’na 2 milyon Euro rüşvet verdi. İhbar üzerine soruşturma başlatıldı, Eroğlu da ‘affını’ istedi” spotuyla başlıyordu. Ve haberin metninde “iddiaya göre” vurgusu yapılıyordu.

SİGORTAMNEWS olarak o dönemde hakkındaki iddiayı Eroğlu’na sormuştuk. Eroğlu, Genel Yayın Yönetmenimiz Veli Karadeniz’e özel şunları söylemişti:

 “Söz konusu haber hakkında benim de malumatım oldu. Bahsi geçen haberin içeriği uçtan uca asılsızdır. Manipüle edilmiş iddia ve ifadelerden oluşmaktadır. Hiçbiri gerçeği yansıtmamaktadır. Bu haberle ilgili tüm kanuni ve hukuki haklarımı tekzip ettirmek de dahil olmak üzere kullanacağım ve ilgililer hakkında dava açmak üzere harekete geçmiş durumdayım.”

Mehmet Akif Eroğlu’nun, sigorta sektörünün regülatörü olan Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) başkanı iken 3 Kasım 2023'te görevinden affını istediği bilgisini de paylaşmayı, konunun daha iyi anlaşılması açısından faydalı buluyoruz.