Sigorta Gündemi

Kadın sigortacıların artık bir marşı var

Kadın Zirvesini kutlayacak olan Kadın Sigortacılar Derneği (KASİDER), kadınlara armağan olarak bir Kadın Marşı besteledi.

Bu yıl Sigorta Haftasına kadınlar imzasını atıyor. 30 Eylül tarihinde başlayacak olan Sigorta Haftasının birinci gününde Yüksek Topuklar: Sigorta Sektöründe Kadın Zirvesini kutlayacak olan Kadın Sigortacılar Derneği, kadınlara armağan olarak bir Kadın Marşı besteledi.

Sözlerini Hülya Cihan Yazar’ın yazdığı ve ünlü bestekar Talat Er’in bestelediği marş, Boğaziçi Üniversitesi’nde yapılacak olan zirvede ilk defa hep birlikte tüm katılımcılarla beraber söylenecek. Sigorta sektöründe kadın çalışan sayısının ve kadınların mesleğe olan katkısının bir armağanı olarak bestelenmiş olan bu marş dileriz tarihler boyu kadınların ve mesleğinizin itibarına eşlik eder.

Marşı KASIDER Başkanı Sema Tüfekçiler ve musikiye gönül vermiş olan arkadaşları; Pınar Eser, Şule Eskenazi, Ümit İlban, Timuçin Erçetingöz ve Gökhan Gülbeyaz beraber seslendirdi. Marşın rap kısmını seslendiren genç pop yıldızı Gökhan Gülbeyaz, “Kadınlarımız için seslendirmiş olduğum bu marş benim için çok kıymetli, Sevgili Sema’ya beni de bu projeye dahil etmiş olduğu için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ünlü müzisyenlerden tam not alan marş için birlikte stüdyoya giren Sema Tüfekçiler ve arkadaşları büyük bir coşku ile seslendirdiği marş için zirvede ilk defa gösterilecek olan özel bir klip hazırlandı. Tüfekçiler, “Klibin çekimi ve hazırlanmasında göstermiş oldukları özen ve destek için Sigorta Life ekibine sonsuz teşekkürlerimizi sunmak isteriz” dedi.

KADIN MARŞI

Hem evde, hem işte
Mucizeler yaratan.
Hayatı başlatan,
Kanatsız melekler.

Yüz kere, bin kere minnettarız.
Yaptıklarınız gururumuz.
Mustafa Kemal’in kızları
Üreten kadınlarımız.

Sizler bizim sigortamız.
Sizler bizim baş tacımız.
Geleceğin teminatı,
Emekçi kadınlarımız.

Çalışan kadınlar kraliçemiz
Onlar en büyük poliçemiz
Yaratılış mucizemiz
Ödenmez emekleriniz.

Söz: Hülya Cihan Yazar, Beste: Talat Er

30 Eylül 2024 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirecek olan zirveye katılmak için https://kadinzirvesi.yuksektopuklar.org sayfasını ziyaret edebilirsiniz.