Sigorta sektörü dayanıklılığını ve güçlü oluşunu kanıtladı Sigorta sektörü dayanıklılığını ve güçlü oluşunu kanıtladı

Magdeburger Sigorta Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu, Kadın Sigortacılar Derneği (KASIDER) tarafından Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen “Sigorta Sektöründe Kadın Zirvesi”nde yaptığı konuşmada sürdürülebilir geleceğin inşasında kadınların iş gücüne etkin katılımının vazgeçilemez olduğuna dikkat çekti. Kadınların günümüzde sektör farkı gözetmeksizin her alanda başarıyla yer aldığını belirten Hancıoğlu, ayrıca kız çocuklarının eğitim hakkından mahrum bırakılmaması konusunda ailelere de büyük sorumluluklar düştüğünü belirtti.

Sigorta sektöründe kadın çalışan sayısının diğer sektörler göz önüne alındığında ortalamanın üzerinde olduğunu kaydeden Hancıoğlu, şirket bünyelerindeki toplam kadın çalışan oranının yüzde 51 seviyesinde bulunduğunu, daha da önemlisi icra kurulundaki 10 yöneticiden 5’inin kadın yöneticilerden oluştuğunu vurgulayarak bu alandaki eşitliğe ne kadar önem verdiklerini açıkladı. Hancıoğlu, sigorta sektörünün gelişimine paralel olarak kadınların sektöre olan ilgisinde artışlar görüldüğünü ve bu çerçevede itici güç konumunda bulunduklarını kaydederek kadınların bu yürüyüşünün çok kıymetli olduğunu belirtti.

Hancıoğlu, kız çocuklarının eğitim hakkına erişmesi konusunda ise “Ülkemizde kız çocuklarının ne zorluklarla büyüdüğüne, eğitim haklarını tam anlamıyla kullanamadıklarına üzülerek tanık oluyoruz. Güçlü bir gelecek için kız çocuklarımızın eğitim hakkını kullanabilmesi hayati önem taşımaktadır. Bu ötelenemeyecek vazgeçilemeyecek bir konudur. Bu yüzden hepimize, ailelere büyük görev düşmektedir. Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi toplumun gerçek anaları, güçlü kadınlardır. Tabii ki çok daha aydın ve faziletli olabilmeleri için eğitim haklarını sonuna kadar kullanıyor olmaları gerekir. Güçlü bir Türkiye için kız çocuklarımızın eğitimle donatılması zorunludur" şeklinde konuştu.

Magdeburger Sigorta’nın 2018 yılından bu yana yüzde 100 Türk sermayeli Bor Holding çatısı altında yenilikçi ve vizyoner bir kimlikle faaliyet gösterdiğini de ekleyen Hancıoğlu, “Hep birlikte, daha eşit, daha adil ve daha güçlü bir gelecek için çalışacağız. Magdeburger Sigorta olarak kadınların seslerini duyurabileceği, hak ettikleri yerlere gelecekleri bir dünya için birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Sektör kuruluşumuz KASIDER nezdinde sektörümüzdeki tüm kadınlarımızın gücünü, başarısını ve cesaretini kutluyorum” dedi.

Editör: Sevil Gümrükçü