Sigorta Gündemi

MetLife ve ALJ Finans’tan stratejik iş birliği

MetLife Emeklilik ve Hayat, otomotiv finansmanı sektöründe uzmanlaşmış olan ALJ Finans ile iş birliği gerçekleştirdi.

Türkiye’nin önde gelen ferdi kaza, hayat, tamamlayıcı sağlık sigortaları ve bireysel emeklilik şirketlerinden MetLife Emeklilik ve Hayat, taşıt finansmanı konusunda dünya çapında hizmet sunan ALJ Finans ile iş birliği anlaşması imzaladı.

ALJ Finans, 2013 yılından bu yana anlaşmalı olduğu bayi ve müşterilerine kolay başvuru imkânı, hızlı değerlendirme süreçleri, rekabetçi koşulları, uzman ve deneyimli kadrosu aracılığı ile hizmet veriyor. Anlaşma kapsamında MetLife, ALJ Finans’ın anlaşmalı satıcıları aracılığı ile yeni ve ikinci el araçlar için kredi kullanan müşterilerilerine özel kredi hayat sigortası sunuyor.

Finansman sektöründe uzmanlaşmış ve yenilikçi finansal hizmetleriyle tanınan ALJ Finansman A.Ş. (ALJ Finans)’ın otomotiv sektöründeki gücünün kendilerine önemli bir katkıda bulunacağına inandığını ifade eden MetLife Emeklilik ve Hayat Genel Müdürü Deniz Yurtseven: “Gerçekleştirdiğimiz bu stratejik iş birliği kapsamında ALJ Finans'tan araç kredisi kullanan müşteriler, MetLife'ın avantajlı kredi hayat sigortası çözümünden de yararlanma fırsatına sahip olacak. Yapılan iş birliği çerçevesinde MetLife olarak ayrıca bordrolu sigortalılar için poliçe şartları kapsamında vefat, maluliyet ve işsizlik teminatlı poliçe; diğer müşterilerimiz için de vefat, maluliyet ve kritik hastalıklar teminatlı poliçeler sunacağız. Kredi hayat sigortası ürünümüzün erişilebilirliğinin ALJ Finans sayesinde çok daha hızlı bir şekilde artacağına inanıyoruz. Bu birlikteliğin her iki taraf için de hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Anlaşmadan dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren ALJ Finans Genel Müdürü Volkan Döşoğlu ise şu açıklamalarda bulundu: “ALJ Finans olarak Türkiye’nin yenilikçi, istikrarlı, güvenilir ve alanında iyi hizmet veren finansman şirketi olma hedefimiz doğrultusunda emin adımlarla ilerliyoruz. Otomotiv kredilerinde uzman kadromuzla birlikte anlaşmalı satıcılarımız aracılığıyla yeni ve ikinci el araç kredilerinde gerçek ve tüzel kişilerin finansman ihtiyaçlarını karşılamak üzere kredi hizmeti sunuyoruz. Bu doğrultuda dünya çapındaki yaklaşık 150 yıllık deneyimini yerel uzmanlığıyla birleştiren MetLife Emeklilik ve Hayat ile de önemli bir iş birliği gerçekleştirdik. Bu sayede müşterilerimize daha geniş bir yelpaze sunacak olmaktan mutluluk duyuyoruz.”