‘ALC Servis olarak amacımız müşteri memnuniyeti’ ‘ALC Servis olarak amacımız müşteri memnuniyeti’

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDEK) ile Türkiye Sigorta Birliği’nin organize ettiği 13. Sigortacılık Haftası, 3-5 Ekim tarihleri arasında Antalya Belek’te düzenlenen 3. Sigortacılık Fuarı ve Kongresi ile sona erdi. Sigortamnews’in medya sponsorları arasında yer aldığı fuarda hem sigortacılık hem de fuarın nabzını tuttuk.

Genel Yayın Yönetmenimiz Veli Karadeniz, Quick Sigorta Genel Müdürü Eyüp Özsoy’a 13. sigortacılık haftasını ve fuarı sordu. Sigorta paydaşlarının yüzlerinin güldüğünü belirten Özsoy, “Çok yoğun bir katılım var. Bizler de hem standımızda hem de içerideki panellerde ciddi bir ilgi ve alakayla karşı karşıyayız. İnsanlar galiba özlemiş. Yani sigorta paydaşlarının tamamı neredeyse burada temsil ediliyor gördüğüm kadarıyla. Herkes mesleğin geleceğini, nasıl sürdüreceğimizin üzerinde bir şekilde görüş, alışverişinde bulunmaya çalışıyor. Aynı zamanda da sosyalleşiyoruz” dedi.

13. Sigortacılık Haftası’na değinen Özsoy, “Haftaya ‘Geleceğimizin sigortası’ dediğimiz çocuklarımızla başladık. Çocukların gözüyle Sigorta nedir? Güven nedir? Güvence nedir? Onları öğrenmeye çalıştık. Biz de kendi dilimizce onlara eğitimin başlangıç noktasındaki çocuklarımıza bunu anlatmaya çalıştık. Ardından kadınlarımızla devam eden ki sektörümüzün büyük çoğunluğu çalışan kadınlarımızdan oluşuyor. Tabii sektörümüzün olmasa olmazı eğitim… Türk Sigorta Enstitüsü Vakfı’nın (TSEV) ödül töreni muhteşemdi. Ardından iki gün İstanbul'da uluslararası bir konferans vardı sigortacılık üzerine. Orada çok değişik konular alındı. Tabii bu sigortacılıktaki gelecek trendler üzerineydi ağırlıklı olarak. Bireysel emeklilik, bunun yanında sürdürülebilirlik, iklim değişikliği… Krizler ve fırsatlar dile getirildi” dedi.

Özsoy açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Sigortacılığın bütün paydaşları fuarda. Bir sosyal ilişki kurma ağı burası. Ama aynı zamanda da mesleğin, sürdürülebilirliği üzerine görüşlerin, alış-verişin yapıldığı, iş birliklerinin burada ortaya konulduğu bir alan. Birlikte çalıştığımız, birlikte çalışma isteğinde olduğumuz partnerler, çözüm ortakları burada. Onlarla beraber bir kaynaşma içindeyiz. Böyle ortamlar biraz da bizim çalışma ortamlarımızdan uzakta olmanın verdiği bir rahatlıkla da iyi sonuçlar doğuruyor düşünüyorum.”

RÖPORTAJI İZLEMEK 👉 İÇİN

Editör: Sevil Gümrükçü