SİGORTAMNEWS / BÜLTEN

Raporda Türkiye sigorta sektörünün 2023 yılı faaliyet gösterdiği tüm sigorta branşlarını içeren kapsamlı verileri sunulurken, branşlar bazında ve bireysel emeklilik sistemine ilişkin değerlendirmeler yer alıyor.  Dünya genelinde ekonomik ve finansal gelişmeler ile küresel sigorta piyasalarındaki son durumun analiz edildiği raporda, 2024 yılına yönelik TSB’nin sigorta sektörüne ilişkin beklenti ve öngörüleri paylaşılıyor.

2023 yılı raporunda, sektörün toplam prim üretiminde önemli bir artış kaydedildiği, dijitalleşme süreçlerinin hız kazandığı ve müşteri memnuniyetine yönelik çalışmaların yoğunlaştığı belirtiliyor. Raporda ayrıca, ulusal ve uluslararası gelişilmelerin, mevzuat düzenlemelerinin sektöre olan etkileri ele alınırken, her geçen gün önemi artan sürdürülebilir büyüme yolunda Türkiye sigorta sektörünün attığı adımlara da vurgu yapılıyor.

Sigorta sektörü, hem bireylerin hem de kurumların risk yönetimi süreçlerinde güvence sağlayarak ekonomik istikrarın korunmasında kritik bir rol oynamaya devam ederken, Türkiye Sigorta Birliği, sigortalıları desteklemek, emekliliğe dönük tasarrufları artırarak sektörün ekonomik büyümeye katkı sağlamak üzere sektörümüzü geliştirmek ve uluslararası alanda rekabet gücünü artırmak amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğinin altını çiziyor.

Rapora ulaşmak için tıklayınız.

Değer kaybında eksper atamalarına özen gösterilsin Değer kaybında eksper atamalarına özen gösterilsin

Haberlerimizi Instagram , Facebook , LinkedIn ve X hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsApp kanalımıza da ücretsiz abone olabilirsiniz.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı sigortamnews.com’a aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden yayınlanan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Hasan Burak Karadeniz