Türkiye, tek yürek olarak depremzedelerin yaralarını sarmak için seferberlik ilan etmiş durumda. AFAD’dan son gelen, "Depremde 38 bin 44 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir" şeklindeki açıklama yüreklerimizi bir defa daha yaktı. Yardımlarda ise kesenin ağzını sonuna kadar açan büyük holdinglerin yanında, kumbarasından çıkan 3-5 lirayı deprem bölgesine gönderen çocuklarımızı görmek yüreğimizdeki yangını bir nebze hafifletiyor.

Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik 4 yaşında Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik 4 yaşında

Kara gün dostu olarak bilinen sigorta sektörü de depremin ilk dakikasından itibaren sahada. Şirketinden brokerine, acentesinden eksperine, asistans şirketinden tedarikçisine kadar herkes üzerine düşeni yapmakla meşgul.

Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik depremzedelere yönelik 2 milyar liralık hatırı sayılır bir yardım yaparak dikkatleri üzerine çekmişti. Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik Genel Müdürü Atilla Benli, “Türkiye Tek Yürek” ortak yayınında canlı yayına bağlanarak, “Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik olarak depremin ilk dakikasından itibaren tüm gücümüzle sahadayız. Depremzedelerin ihtiyaçlarının giderilmesi ve bölgemizizn yeniden ihyası için Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik şirketlerimiz adına 2 milyar liralık destekte bulunuyoruz” şeklinde açıklama yapmıştı.

SİGORTAMNEWS’in edindiği bilgilere göre Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik, deprem bölgesindeki acenteleriyle de yakından ilgileniyor. Deprem mağduru acentelerinin beslenme ve barınma gibi ihtiyaçlarını gidermede elinden geleni yapan Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik, iş akışlarını devam ettirebilme adına kolaylıklar da sağlıyor.

SİGORTAMNEWS’e gelen son istihbarata göre Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik, deprem bölgesinde faaliyet gösteren acentelerine sağladığı aynî yardımların yanı sıra maddi yardımlarda da bulunuyor. Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik, hatırı sayılır bir parayı depremden etkilenen acentelerinin hesabına göndermiş.

Editör: Veli Karadeniz