Sigorta Gündemi

Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik’ten 2 milyar TL

Afetzedelere yönelik düzenlenen “Türkiye Tek Yürek” yardım kampanyasına sigorta sektörü de duyarsız kalmadı. Depremin ilk dakikasından itibaren sahada olan sigorta şirketleri yardımlarını her anlamda sürdürüyor.

“Türkiye Tek Yürek” ortak yayınında, sevilen dizi ve program yüzleri, AFAD ve Kızılay’a bağışlanmak üzere yardım topladı. İş insanından kumbarasındaki parasını bağışlayan çocuklara kadar milyonlarca kişinin katıldığı kampanyada 115 milyar 146 milyon 528 bin lira bağış toplandı.

Depremin ilk dakikasından itibaren sahada olan sigorta sektörü de yardımlarını aynî ve nakdî olarak sürdürüyor. Afetzedelere yardım için düzenlenen “Türkiye Tek Yürek” ortak yayınında, canlı yayına bağlanan Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik Genel Müdürü Atilla Benli, her iki şirket adına 2 milyar lira yardımda bulunacaklarını beyan etti.

Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik olarak depremin ilk dakikasından itibaren hızlı bir şekilde organize olduklarını ve eylem planlarını hazırladıklarını belirten Benli, “Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik, depremin ilk dakikasından itibaren tüm gücümüzle sahadayız. Depremzedelerin ihtiyaçlarının giderilmesi ve bölgemizizn yeniden ihyası için Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik şirketlerimiz adına 2 milyar liralık destekte bulunuyoruz” dedi.