TEKNOLOJİ

‘Yapay Zekâ Çözümü’ RS Boyasız Onarım’a ‘Altın’ getirdi

RS Boyasız Onarım ise Uluslararası Sigorta Zirvesi kapsamında organize edilen Smart-i Awards 2024’ten ‘Altın’la döndü.

Otomotivde satış sonrası hizmetlerinde yeni nesil çözümlerle adından söz ettiren RS Boyasız Onarım, ‘Yapay Zekâ Destekli Hasar ve Dolu Hasar Tespiti’ projesiyle sigortacılık teknolojileri alanındaki tek ödül programı Smart-i Awards’ta (Smart Insurance Awards) ödüle layık görüldü.

3’üncü Uluslararası Sigorta Zirvesi kapsamında bu yıl ‘Sigortacılıkta Cesur Yeni Ufuklar’ temasıyla düzenlenen ödül töreni, Sheraton Grand İstanbul Ataşehir’de gerçekleştirildi. Aldıkları ödülden büyük mutluluk duyduklarını ifade eden RS Boyasız Onarım Marka Başkanı Eray Afet teknolojiyi ve inovasyonu takip ederek satış sonrası hizmetlerini geliştirmeye devam edeceklerini kaydetti. RS Otomotiv Grubu’nun Tabletop sponsoru olduğu zirvede, sektör profesyonelleri bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulundu.

RS Boyasız Onarım tarafından geliştirilen ‘Yapay Zekâ Destekli Hasar ve Dolu Hasar Tespiti’ teknolojisi, dolu yağışından kaynaklanan araç hasarlarının hızlı ve eksiksiz bir şekilde tespit edilmesini amaçlayan yenilikçi bir çözüm olarak öne çıkıyor. Bu teknoloji sayesinde dolu yağışının etkilediği bölgelerde araçların üzerindeki hasarları saniyeler içerisinde tespit edebilme kapasitesine erişilebiliyor. Geleneksel yöntemlerde teknisyenlerin hasar tespiti için harcadığı uzun süreler ve efor, geliştirilen yazılım desteğiyle dakikalara indirilerek hasar tespit süreci hem zaman açısından verimlileştirilmiş hem de iş gücü maliyetleri azaltılmış oluyor.

Boyasız onarım nedir?

‘Boyasız Göçük Düzeltme Tekniği’ veya daha genel tanımıyla ‘Boyasız Hasar Onarımı’, boyanın zarar görmediği göçüklerin, özel el aletleri ile boyaya zarar vermeden onarılması tekniğidir. Uygulanan bu teknik sayesinde, otomobilin geleneksel yöntemlerle (kaporta ve boya) onarım görmemesi sebebi ile orijinalliği azami düzeyde korunmuş olur. Son yıllarda sıkça karşılaşılan dolu yağışları nedeniyle araçlar üzerinde meydana gelen göçüklerin düzeltilmesi için de kullanılan en doğru ve teknolojik yöntemdir.