İşsiz gençlere iş bulma çalışmalarımız devam edecek İşsiz gençlere iş bulma çalışmalarımız devam edecek

Almaya’nın Baden-Baden şehrinde devam eden Reasürans Toplantıları'nı takip eden Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Genel Sekreteri Özgür Obalı, “Dünyanın geleceği için el ele vermeliyiz” yorumunu yaptı.

NTV’de yayınlanan Bakış Programı sunucusu Noyan Doğan’ın sorularını yanıtlayan Obalı, “Baden Baden Toplantıları bu sene ağırlıklı olarak iklimi işaret ediyor. Artan iklim olayları nedeniyle son 5 yıldır 100 milyar doların üzerinde oluşan hasarlar masaya yatırıldı. Ana konulardan bir tanesi buydu. Varlıkların artan değerlerinin de bunda çok önemli bir etki oluşturduğu tartışıldı. Öte yandan ağırlıklı olarak partnerler arasında yani sigorta sektörünü oluşturan, sigorta şirketleri, reasürans şirketleri ve onların arkasındaki teminat sağlayan organizasyonların birbiriyle iş birliği içerisinde olması gerektiğine dikkat çekildi” dedi.

Meydana gelen yüksek boyutlu zararları sadece sigorta sektörünün veya sadece devletlerin karşılayamayacağının vurgusu yapıldığını belirten Obalı, “Hepimizin aynı gemide olduğu ve piyasanın birbirleriyle çok ciddi anlamda paslaşması, iş birliği içerisinde olması gerektiği vurgulandı. Veri paylaşımı konusu da çok önemli şekilde masaya yatırıldı. Verinin ne kadar önemli olduğu, özellikle son dönemde meydana gelen doğal afetlerin modellemesi konusunda veri eksikliğinin, geçmişte yaşanmamış olan boyuttaki risklerin ve oluşan zararların yeni dönemde çok ciddi anlamda bizi modellemelerimize etki edeceği dile getirildi” diye konuştu.

Obalı, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Dolayısıyla bu verinin mutlak surette herkesin birbiriyle paylaşarak ve paslaşarak daha iyi sonuçlar elde etmesi ve öngörülebilir modeller kurması gerektiği tartışıldı. Hepimizin menfaatlerinin ortak olduğu belirtildi. Devlet ve özel sektör birbirimizle el ele vermemiz gerektiği ve ortak verinin mutlaka insanlığın faydasına, dünyanın faydasına ortak olarak kullanılması gerektiği çok net olarak vurgulandı. Eğitimin önemine vurgu yapıldı. Ve özellikle son dönemde, son bir mesaj, artan son 5 yılda ikincil etkilerin, yani sadece birinci katastrofik riskleri değil, bunların ikinci etkilerinin de aslında birincileri kadar etki alanını genişletmeyi, geçici riskleri geçtiği tartışıldı. Dünyanın geleceği için el ele vermeliyiz.”

Editör: Hasan Burak Karadeniz