Türkiye’de yaşıyorsanız başınıza her an her şey gelebilir. Bunu devleti küçültmek için söylemiyoruz. Bir gerçeği dile getirmeye çalışıyoruz.

Neticede biz de bu ülkede yaşıyoruz ve ülkemizi çok seviyoruz.

“Türkiye’de yaşıyorsanız başınıza her an her şey gelebilir”e son örnek İzmir’de cereyan etti. Hepimizi üzen olayda iki insanımızı, yağmur suyunda cereyana kapılmaları sonucunda kaybettik. Sel suları kaynaklı ölümlere maalesef alışmıştık. Ama kalınlığı 1 santim bile olmayan yağmur birikintisinde meydana gelen ölüme ilk defa şahit olduk. İki canımız o su birikintisinde, elektrik kaçağı nedeniyle cereyana kapılarak can verdi.

Tıp fakültesi 5. sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Özge Ceren Deniz ile antika eşya dükkanı sahibi 44 yaşındaki İnanç Öktemay'ın ölümü aileleriyle birlikte bizleri de yasa boğdu.

Kimin suçlu olduğuna elbette bağımsız mahkemeler karar verecek. O taraf Yargı’nın işi.  

Peki, olay görüntülerini izlerken her an ölümle burun buruna olduğumuzu hangimiz düşünmedik!

Devlet, vatandaşının hayatını korumak zorundadır. T.C. Anayasası’nın ilgili maddeleri bu korumayı kanunla garanti altına alıyor. Şahsen kanuni korumanın yanında bir de sigorta korumasının olması gerektiğine inanıyorum.

Ülkemizde zaten 12 tane zorunlu sigorta var.
1-Trafik (Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk) Sigortası
2- Tüpgaz Zorunlu Sorumluluk Sigortası
3- Maden Çalışanları Zorunlu Ferdi Kaza Sigortası
4- Tehlikeli Maddeler ve Tehlikeli Atık Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası
5- Kıyı Tesisleri Deniz Kirliliği Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası
6- Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası
7- Karayolu Yolcu Taşımacılığı Zorunlu Koltuk Ferdi Kaza Sigortası
8- Özel Güvenlik Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası
9- Deniz Araçları Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası
10- Zorunlu Sertifika Mali Sorumluluk Sigortası
11- Zorunlu Paket Tur Sigortası
12- Zorunlu Deprem Sigortası (DASK)

Ülkede yaşama riskinin yüksekliği nedeniyle hayat sigortası veya ferdi kaza sigortası da zorunlu sigortalar arasına alınmalı. T.C. Anayasası’nın 56. Maddesi’nde de belirtildiği gibi devlet, vatandaşının hayatını korumakla yükümlüdür.  

Bu nedenle diyoruz ki hayat sigortası veya ferdi kaza sigortası da zorunlu sigortalar arasına alınsın. Hatta, ülkedeki ekonomik zorluklar nedeniyle bu sigortalar devlet tarafından sübvanse edilmeli. Ve hatta mümkünse bedava olmalı.

Baksanıza, durup dururken patır patır ölüyoruz.

Bu şekilde noktayı koymuştuk ancak son bir cümle daha eklemek elzem oldu. Açık kalan ekranda makalemi okuyan görsel yönetmenimiz Yaren Akkuş, “Keşke böyle bir makale yazmak zorunda kalmasaydınız” dedi.

Kesinlikle aynı fikirdeyim.

Keşke!